Revista americană Forbes a publicat ratingul celor mai influente femei din lume. Pentru prima dată timp de 10 ani, topul nu a mai fost condus de Angela Merkel, cea care a renunțat la postul de cancelar german, ea a fost întrecută de scriitoarea Mackenzie Scott, una dintre cele mai bogate femei din lume și fosta soție a fondatorului Amazon, Jeff Bezos. Scriitoarea a primit primul loc în lista Forbes pentru munca ei de caritate. 

Merkel, care a fost cancelar timp de aproape 16 ani, s-a clasat pe primul loc din 2011, și de-a lungul anilor nimeni nu a reușit să o dea jos de pe „piedestal”.

Locul doi în clasament a fost ocupat de vicepreședintele Statelor Unite Kamala Harris, iar al treilea – de șefa Băncii Centrale Europene, Christine Lagarde.

Și Regina Elisabeta a II-A a Marii Britanii a coborât din clasament. Acest lucru se datorează faptului că anul acesta a avut puține apariții publice (motivul a fost pandemia de coronavirus și recomandările medicilor), precum și scandalurile care s-au petrecut în familie.

Jurnalista Oprah Winfrey a ocupat locul 23 în listă, dar Elisabeta a II-a s-a clasat pe locul 70.

În clasament s-au regăsit și Rihanna, locul 68, Reese Witherspoon, locul 74, Beyonce, locul 76, Taylor Swift, locul 78.

Clasamentul a fost încheiat cu fosta angajată Facebook Frances Haugen, care a acuzat rețeaua de socializare de manipulare, dezinformare și subminare a valorilor democratice ale Statelor Unite.

Sursa: spletnik.ru