Lumea afacerilor pentru femei poate fi una a succesului sau chiar și a eșecului. Însă, dacă e să aprofundam subiectul, vom înțelege că norocul există doar dacă îi cream posibilitatea sa se manifeste. Iar pentru asta avem nevoie de câteva caracteristici. Te-ai întrebat vreodată care sunt lucrurile în comun pe care le au femeile de succes? Uite că răspunsul la această întrebare îl vom descoperi în acest material. 

Oamenii care și-au îndeplinit obiectivele personale sau profesionale cu succes au fost analizați în diferite moduri pentru a afla care sunt pașii pe care i-au făcut și ce ar putea să învețe alți oameni de la ei. Astfel, majoritatea femeilor de succes fac ceva asem[n[tor, sau au caracteristici asemănătoare. Iată care sunt acestea. 

Nu le este frică de eșec

Când ceva nu merge bine, din instinct încercăm să analizăm situația și să decidem dacă mergem înainte sau nu. Totuși, nu toată lumea conștientizează că unele lucruri, afaceri și situații, trebuie abandonate dacă nu merg corespunzător. Oricât de greu ar fi pe moment, orice lucru toxic trebuie îndepărtat. Un proiect sau un business care devine o povară, greu de reabilitat, ar trebui să ajungă pe lista lucrurilor care trebuie lăsate să moară. 

 Sunt deschise la oportunități

Oportunitățile nu apar în fiecare zi și nici de două ori. O promovare, o delegație prelungită sau preluarea unor responsabilități poate să pară copleșitor sau să consideri că nu ești pregătită sau capabilă. Într-adevăr, nu suntem pregătiți îndeajuns niciodată pentru lucrurile mai mari. Însă, dacă nu acceptăm propunerile ambițioase și nu încercăm să facem imposibilul, nu îl vom atinge niciodată.

Au spiritul de echipă și empatie

Este știut că munca în echipă și oamenii bine instruiți sunt cheia reușitei într-o afacere! O femeie care își cunoaște bine angajații, știe care sunt aptitudinile lor și îi va așeza în posturile care li se potrivesc. 

Creativitatea

Indiferent de domeniul de afacere în care femeia acționează, femeile dispun de o mare creativitate. Capacitatea de a găsi soluții inovatoare poate fi cheia succesului într-o afacere. 

Rezistentă la critici

Femeile care nu se vor lasă influențate de cuvintele mai dure ale partenerilor de afaceri, pot avea mai mult succes decât cele care abandonează lupta după primul contact cu criticile. Mai mult – femeile de succes se vor folosi de aceste critici într-un mod constructiv. 

Pasiunea

Se pare că prima condiție ca să atingi succesul în afacerea ta, este să dai dovadă de pasiune în ceea ce ai decis să realizezi. E adevărat că această pasiune, mai ales în cazul unei femei care trebuie să se împartă între viață de familie și afacere,poate  schimba radical lista de priorități, dar, e clar – fără pasiune norocul nu se va lăsa atras! 

Femeile de succes știu să comunice eficient

Este nevoie de abilități puternice de comunicare pentru succes. Angajații își doresc un lider care să fie vocal în legatura cu viziunea lor asupra afacerii și care să-i inspire pentru a-și atinge obiectivele. Abilitățile de conversatie sunt esențiale pentru vânzarea produselor sau serviciilor aferente clienților, precum și pentru construirea relațiilor profesionale pozitive necesare creșterii și dezvoltării.

Au încredere în forțele proprii

Liderii trebuie să aibă încredere, nu numai în ceea ce privește abilitățile interpersonale, ci și în propriile abilități și direcția afacerii. Liderii trebuie să se simtă suficient de imputerniciti pentru a-și pune ideile în acțiune. 

Tu ce ai mai adăuga în această listă? 

Trăim vremuri grele și îți aducem informații vitale oră de oră. Ajută-ne să rezistăm. Fii alături de jurnalismul de calitate și noi te vom răsplăti cu cele mai noi știri!
Donează pe Patreon ca să putem continua activitatea portalului mediatic ea.md.

 

Distribuie articolul: