A crescut în Queens, New York, și a fost singură la părinți. În copilărie petrecea mult timp în casa bunicilor din Brooklyn, unde o lăsau să se joace cu resturi de țesături. Așa a luat naștere pasiunea lui Iris Apfel pentru modă. Acum, ajunsă la 100 de ani, este privită de mulți ca o adevărată inspirație, datorită curajului afișat în vestimentație.

Zilele trecute, celebra bătrânică a celebrat un secol de viață. Nu oricum, ci printr-o petrecere plină de culoare. Mai mult, a lansat și o colecție cu un celebru brand de haine, eveniment la care și-a făcut apariția într-un galben aprins, cu o coafură perfectă și o energie de invidiat.


Sprijinită în baston, Iris le-a zâmbit  cu multă încredere fotografilor.


„Nu mă gândesc niciodată la vârstă mea. Este doar un număr. Am descoperit că munca este foarte sănătoasă pentru mine, îmi place ceea ce fac și pun mult suflet de fiecare dată. Este adevărat că nu e deloc simplu să îmbătrânești. Și ce dacă? Începi să tdegradezi și trebuie să faci ceva pentru a reveni pe linia de plutire. E posibil să-ți displacă îmbătrânirea, dar ce alternativă ai? Acceptă momentul și folosește-te de experiența acumulată pentru a ajuta și alți oameni”, îi învață Iris Apfel pe tineri.

Nu am încercat niciodată să mă încadrez în tiparele din jur și nici să mă pliez pe așteptările oamenilor. Am învățat de la o vârstă fragedă că trebuie să fiu eu însămi dacă vreau să fiu fericită. Poate că felul în care mă îmbrac e diferit sau excentric pentru unii, dar nu-mi pasă. Nu mă îmbrac să fiu privită sau admirată, ci mă îmbrac pentru mine”, a mai spus Iris.

Sursa: peroz.ro

Distribuie articolul: