Peștele este una dintre cele mai bune surse de Omega 3, acizii graşi fiind esențiali în buna funcţionare a creierului, în dezvoltarea şi creşterea normală a organismului. Însă de multe ori oamenii renunță la a mânca pește din cauza prețurilor. Conserva de pește oceanic este o variantă bună, ca și raport preț-calitate, dar trebuie să aveți mare grijă ce fel de conservă alegeți. Testat și recunoscut la nivel mondial, brandul Rio Mare aduce nu doar calitatea înaltă a tonului din Marea Baltică, dar și angajamente și valori durabile, promovate în societate.

Beneficiile consumului de Ton

Conservele de ton sunt practice și bogate în proprietăți nutritive. Tonul Rio Mare este o sursă bună de proteine ​​nobile, ajutând la creșterea și menținerea masei musculare. Mai mult, tonul în saramură și în suc propriu este bogat și în vitaminele B12, care ajută la combaterea oboselii și stresului. Acestea sunt o sursă bună de fosfor, care contribuie la normalizarea metabolismului energetic. Tonul și peștele sunt, în general, recomandate în diete, deoarece au proprietăți nutriționale importante și sunt o sursă de proteine ​​nobile. Rețetele preparate cu ton ne ajută să dăm frâu liber creativității în bucătărie și să gătim feluri de mâncare diferite și gustoase. Datorită varietății largi a produselor lor, Rio Mare oferă consumatorilor un mod practic și rapid de a se bucura de pește în orice moment.

Trasabilitatea produselor: un angajament transparent

Tonul care ajunge pe mesele a milioane de consumatori, atât în Italia, cât și în restul lumii, are o poveste, care începe cu originile sale și se încheie pe rafturile marilor comercianți. Această biografie este „scrisă” pe fiecare conservă Rio Mare, pentru a informa consumatorii despre parcursul peștelui din momentul capturii până la procesare, conservare sau înghețare și sterilizare. „Niciodată nu pierdem tonul din ochi”, declară cei de la Rio Mare. Pe ambarcațiuni, la fabrică, în laboratoarele unde este testat și analizat, tonul călătorește alături de o etichetă care indică „numele, prenumele și adresa sa”. Pare haios, însă astfel este cunoscut oceanul din care provine, pe ce ambarcațiune a călătorit și din ce lot sosit la fabrică face parte, precum și numărul conservei și al cutiei în care a fost ținută conserva. Calitatea este monitorizată atent la fiecare etapă.

 

Rio Mare – angajamentele de sustenabilitate

Rio Mare se angajează să livreze calitate la 360 ​​° tuturor consumatorilor săi, inclusiv prin programul său de responsabilitate socială a calității, bazat pe patru piloni: pescuit responsabil, personal calificat, producție de calitate și educație a nutriției. Balanța ecosistemului marin este respectată cu strictețe în capturarea peștelui. Prin utilizarea unei abordări științifice, globale și sistematice, Rio Mare alege atent sursa materiei prime, din lanțurile de aprovizionare care sunt gestionate în mod responsabil cu participarea tuturor celor implicați: companii, pescari și instituții de mediu. Brandul italian, clasat printre lideri la nivel european în producția de conserve de pește, utilizează cele mai bune practici în ceea ce privește reducerea impactului asupra mediului.

Iar când e vorba despre ce punem în farfurie, Rio Mare ne asigură că dedică maximă atenție selecției materiilor prime, efectuând controale stricte pe întregul lanț de aprovizionare și sprijinim consumatorii cu proiecte educaționale și de cercetare și dezvoltare pentru a îmbunătăți continuu calitatea produselor.

„Durabilitatea este unul dintre pilonii cheie ai strategiei noastre de afaceri, deoarece ne propunem să devenim cea mai sustenabilă companie producătoare de preparate de ton din lume. Din acest motiv, credem în importanța creării de parteneriate cu cele mai bune ONG-uri, cum ar fi WWF, pentru a ne sprijini demersurile noastre legate de sustenabilitate”, mai spun reprezentanții companiei.

În ce rețete preferi tonul?

Tonul se remarcă prin cantitatea impresionantă de seleniu prezentă sub formă de „selenoneine” – o formă mai puternică de antioxidanţi, care protejează tonul de radicalii liberi și care poate co-exista cu mercurul, scăzând influența acestuia asupra organismului. Tonul este bogat și în complexul de vitamine B, Vitamina D, conține proteine, fosfor, potasiu, magneziu și mult-căutatele grăsimi sănătoase Omega-3 și Omega-6. La masă îl poți lesne asocia în zeci de rețete savuroase: pe un pate de legume uns pe bruschette la dejun, cu paste calde sau reci pentru un prânz sățios, cu legume și verdețuri pentru o cină romantică sau pur și simplu pentru niște canapè -uri drept gustare la un vin alb de calitate. Nu-i așa că deja salivezi?

Pentru mai multe rețete delicioase poți accesa site-ul RIOMARE.ro.

 

P

Distribuie articolul: