Uneori, să lași totul și să te culci mai devreme, este o adevărată provocare. Deși, trebuie să ținem cont neapărat de un regim echilibrat al somnului, pentru că el influențează în mod direct asupra stării noastre fizice și morale. De la calitatea somnului, depinde și metabolismul nostru, și calitatea pielii, și dispoziția.

Pentru un somn bun, trebuie aer curat. Este o regulă de aur. Cel mai bine e să aerisiți camera cu câteva minute înainte să vă culcați. Oxigenul vă va ajuta să vă relaxați și să vă calmați după o zi plină de activități.

Trebuie să vă simțiți comod în pat. Deci, aveți nevoie de o pernă cât mai comodă și lenjerie plăcută la atingere, dar în același timp să nu fie realizată din materiale dăunătoare. Pe lângă aceste reguli, nu uitați că trebuie să aveți stins absolut tot. Orice lumină, cât de mică și inocentă nu ar fi, o să vă deranjeze somnul. Ecaxt așa e și la capitolul liniște. Sistemul nervos percepe cele mai mici sunete, creierul va funcționa în continuare și nu va adormi atât de rapid cum v-ați fi dorit.

Toate gadgeturile vor fi puse în mod avion sau chiar deconectate. Sau ați putea include regimul Nu deranja, și să-l setați până dimineața. Astfel, nu vă veți sustrage la notificări, de asemenea trebuie deconectat și internetul!

Faceți cât de puțină activitate fizică înainte de somn. Activitatea fizică va contribui la oboseala organismului, respectiv, mai târziu el va avea nevoie de odihnă. Atunci când veți fi gata de culcare, organismul se va simți mai relaxat și astfel veți adormi mult mai rapid. Plus, somnul va fi mai strâns, iar dimineața vă veți simți plini de puteri și energie.

Nu consumați cafea sau ceaiuri/băuturi ce conțin un nivel ridicat de cofeină după orele 18. Astfel va scădea riscul insomniei și va crește probabilitatea unui somn sănătos și echilibrat.

Încercați să adormiți până la miezul nopții. Cu cât mai devreme veți adormi, cu atât mai fresh vă veți simți dimineața. Până la miezul nopții este cea mai bună perioadă pentru un somn productiv și echilibrat. Anume în acest timp organismul se regenerează, iar creierul se odihnește.

Regulile ar părea complicate și poate irealizabile pentru cineva, însă, dacă să încercați să faci o rutină din ele, atunci vă asigurați cu multe efecte pozitive pentru sănătate.

Sursă: salatshop.ru

Distribuie articolul: