Tendințele vin și pleacă, unele se nasc pe social media, pe altele ni le amintim din alți ani. Cum în industria modei trebuie mereu să vorbim de o varietate de produse, deși nu există vreo lege oficială care poate să propună purtarea anumitor creații pe parcursul unui întreg an, vom vedea anumite piese pe tot parcursul următorului an.

Chiar dacă stilul personal este mult mai important față de anumite tendințe, există câteva piese ce revin în modă tocmai din 2011. Pe atunci, toți eram interesați de Gossip Girl, iar ținutele prezentate nu erau chiar cele mai reușite, însă, poate de data aceasta toată lumea va aborda aceste creații controversate într-o stilistică mult mai bună.

Color block

În trecut, ideea era de a opta pentru look-uri cât mai statement, iar more is more era o mantră pe care toată lumea o respecta. Anul acesta ne depărtăm puțin de kitch-ul pe care îl poate aduce acest trend și combinăm câteva piese în culori tari cu unele mult mai subtile, în nuanțe de nude pentru a păstra totul într-o notă cât mai curată din punct de vedere stilistic.

Leonie Hanne
Street style, Fall Winter 2020, Milan Fashion Week, Italy – 19 Feb 2020,Image: 588914733, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Veste

Își amintește cineva de vestele din denim și piele ce erau alăturate ținutelor boho chic? Cu mulți ani în urmă, starurile purtau aceste piese cu rochii diafane, maxi, sau chiar mergeau spre look-uri inspirate de staruri rock. Cu acestea fiind spuse, ne îndreptăm în 2021 spre creații ce seamănă cu puloverele, din materiale confortabile.

Decupajele fanteziste

În ultima perioadă, conturile de social media ale celebrităților au fost pline de creații extrem de senzuale, ce au decupaje fanteziste. Diferența între tendința de acum și tendința de atunci nu este foarte diferită, căci aceste piese sunt făcute pentru a reuși să ne facă să ne simțim sexy, dar combinate cu piese elegante, cuminți, nu intră într-o zonă vulgară.

Fustele plisate

Fustele plisate au fost văzute de multe ori de-a lungul anilor, pentru că pot fi combinate foarte ușor. Fie că îți dorești un look văratic, alături de un top, sau vrei o ținută potrivită pentru muncă, aceste creații sunt cameleonice. În același timp, anul acesta vor domina cele tip uniformă, ce pot fi combinate cu încălțăminte cu talpă joasă și au un design mult mai feminin.

Blazerul

Această tendință poate că nu a părăsit niciodată pasionatele de modă, dar acum este mai evident ca oricând că blazerul poate să fie asortat cu aproape orice. Dacă înainte observam că persoanele publice purtau această haină și cu rochii de gală, acum, cum avem la îndemână variantele oversized, ne îndreptăm spre un stil mult mai relaxat.

Pantalonii colorați

Toată lumea avea în urmă cu 10 ani o pereche de pantaloni din denim într-o culoare tare. Deși această tendință a dispărut repede, așa cum a apărut, de data aceasta ne îndreptăm spre variante mult mai rafinate. Spre exemplu, alege o pereche de pantaloni din piele în caz că îți era dor de a purta o piesă extrem de veselă.

Curelele

Încă de când Michelle Obama a apărut la inaugurarea noului președinte al Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, purtând un astfel de accesoriu, internetul a fost dominat de curele. Deși nu multe s-au schimbat și aceste creații sunt introduse în orice ținută, fie că este una feminină, în care este propusă o rochie, sau una mult mai masculină, unde se observă un costum, singura diferentă este faptul că sunt preferate variantele mult mai voluminoase.

Șosete

În urmă cu doar câțiva ani, șosetele erau alăturate pantofilor cu un toc amețitor. De data aceasta, iubitoarele de modă le stilizează alături de pantaloni sport, însă, ele pot fi integrate și în ținutele pe care ni le amintim din trecut, căci mereu au reușit să transforme un look simplu în unul extrem de interesant. Cea mai bună parte? Sarah Jessica Parker aprobă această tendință!

sursa

Distribuie articolul: