Dacă dai o căutare pe goole privinde niște sfaturi pentru o relație de succes vei găsi mii de texte și sute de specialiști, dar cred că știi deja că nu tot ce vezi pe Internet trebuie să și crezi. Dintre toate recomandarile posibile, cele de mai jos sunt universale si te vor ajuta sa cultivi relatii armonioase de durata, fara exceptie!

1. Gaseste echilibrul perfect intre independenta si conexiune

Cuplurile fericite au in comun un lucru foarte important.

le știu exact unde să tragă linia fină dintre independența și autonomie, respectiv conexiune și timp petrecut împreună.

Prea multă independența se traduce prin lipsa lucrurilor avute și făcute în comun, în timp ce prea multă conexiune poate duce la codependenta și lipsa propriei personalități în afară cuplului.

Așadar, dacă vrei să ai o relație minunată, fă-ți timp pentru prieteni și hobby-uri, dar nu neglija nici timpul petrecut în doi. Păstrează un echilibru care funcționează atât pentru ține, cât și pentru iubitul tău.

2. Nu te stresa pe marginea subiectului sex. Concentrează-te mai degrabă pe intimitate!

Unii spun că o viață sexuală împlinită se traduce prin 3 partide de sex pe săptămâna. Alțîi susțîn că acest număr este prea mic. Sau prea mare. Ce trebuie să rețîi este că nu frecvența sexului este cea mai importantă, ci nivelul de conexiune intimă dintre voi.

Așadar, nu te stresa că faceți sex prea rar sau prea des, raportat la diferite standarde setate de alți oameni. În schimb, cultivă momente de intimitate, fie că e vorba despre un masaj în doi, un serial văzut cuibariti pe canapea sau o cină gătită și savurată împreună. Aceste momente pot duce și la sex, în final, însă acesta nu trebuie să fie singurul scop.

3. Exprimă-ți aprecierea și recunoștință pentru celălalt în fiecare zi

Iată o regulă de aur și unul dintre cele mai bune sfaturi pentru relații. Nu lasă nici măcar o zi să treacă fără să îi spui sau să îi arăți partenerului cât de mult îl apreciezi.

O poți face sub formă de compliment, de mică surpriză, de îmbrățișare strânsă sau orice alt gest explicit, care să îl facă pe partener să se simtă iubit și apreciat. Este un truc mic, dar care funcționează de minune pe termen lung!

4. Fă un efort conștient de a rămâne curioasă în privința partenerului

Multe persoane spun că, după un timp (pot fi luni sau ani), ajungi să știi totul despre celalal. Nimic nu te mai poate surprinde. Drept urmare, apare plictiseală, în mod inevitabil.

În realitate, chiar dacă sunteți amândoi adulți, fiecare dintre voi crește și se dezvoltă în fiecare zi, în fiecare luna și în fiecare an. De aceea, curiozitatea este un factor cheie în orice relație. Rămâi la curent cu gândurile, preferințele și plăcerile celui pe care îl iubești, întreabă-l, ascultă-l și fii interesată în mod real de persoană lui. Vei descoperi că relația poate fi mult mai interesantă decât credeai

5. Rezolva-ți propriile probleme înainte să pui responsabilitatea pe umerii partenerului

Pe Internet există sute de mesaje motivaționale despre cum nu trebuie să accepți nici măcar o greșeală din partea celuilalt. Dacă nu este perfect, e timpul să-l cauți pe următorul. Doar eșți o regina care merită totul și nimic mai puțîn!

Totuși, aceste sfaturi pentru relații omit un lucru: fiecare dintre noi are propriile probleme de rezolvat. Dacă tu ai o problema în a-ți exprimă emoțiile, nu te poți aștepta că partenerul să știe, în mod magic, tot ce gândeșți și ce simți. Dacă ai tendința spre codependenta, nu poți da vină doar pe iubitul tău că nu petrece suficient timp cu ține (adică tot timpul lui!).

Așadar, pentru a cultivă relații sănătoase și non-toxice, îndreaptă-ți atenția asupra propriei tale persoane. Încearcă să devii cea mai bună versiune a ta. Astfel, când vei întâlni un partener, legătură dintre voi va fi una echilibrată, armonioasă și autentică, exact așa cum îți dorești.

Sursa: andreeraicu.ro

 

Distribuie articolul: