Majoritatea din noi bem în fiecare dimineață, cel puțin o ceașcă de cafea, dar în general, mulți o preferă simplă, uneori chiar și fără zahăr. Dar, iată că au apărut noi studii, realizate de cercetătorii de la Universitatea din Copenhaga, care spun că, în cele din urmă, combinarea antioxidanților din cafea cu proteinele din lapte poate fi benefică pentru sănătatea ta. Așadar, hai să aflăm ce se întâmplă în corpul tău dacă adaugi chiar și puțin lapte în cafea.

Pentru mulți dintre noi, diminețile nu sunt complete fără o ceașcă de cafea. Și, deși acest lucru ar putea fi universal, modul în care ne luăm cafeaua este mai personal. Unii dintre noi adaugă un strop de frișcă și zahăr, în timp ce alții optează pentru alternative la lapte, cum ar fi cel de migdale, de ovăz sau de soia.

Cu toate acestea, noi cercetări sugerează că cel mai elementar adaos la ceașca de cafea este superior pentru sănătatea dumneavoastră, și anume laptele. Un nou studiu publicat în Journal of Agricultural and Food Chemistry a observat că, atunci când sunt consumate împreună, proteinele găsite în lapte și antioxidanții din cafea pot dubla răspunsul antiinflamator al unei celule imunitare.

Majoritatea adulților, 64%, mai exact, se bucură de cel puțin o ceașcă de cafea pe zi. Iar pentru mulți dintre acești iubitori ritualul lor este același în fiecare zi. Cu toate acestea, experții spun că, dacă vă luați cafeaua neagră, ar putea exista câteva motive întemeiate pentru a vă schimba rutina. În urma studiul amintit anterior, s-a descoperit ce se întâmplă în corpul tău dacă adaugi chiar și puțin lapte în cafea și care sunt beneficiile acestei practici, după cum urmează:

1. Vei obține mai multe vitamine și minerale

Cafeaua este plină de vitamine și minerale utile, cum ar fi riboflavina, sau vitamina B2, niacina, adică vitamina B3, magneziu și potasiu. De asemenea, este bogată în antioxidanți, care îți protejează celulele împotriva radicalilor liberi.

Cu toate acestea, dacă vrei să dai un plus de sănătate ceștii de dimineață, experții spun că laptele vă poate ajuta. Un strop de lapte adăugat poate oferi multe vitamine și minerale, în special calciu și vitamina D. Aceste substanțe nutritive sunt vitale pentru construirea și menținerea oaselor, dinților și mușchilor puternici.

2. Îți oferă dimineața un impuls proteic

Potrivit Societății Americane de Nutriție, consumul de proteine dimineața conferă o mână de beneficii pentru sănătate, inclusiv ajutându-vă să construiți mușchi și să pierdeți în greutate. De aceea, ouăle, cu conținutul lor ridicat de proteine, reprezintă o alegere excelentă pentru micul dejun. Laptele, care conține de obicei opt grame de proteine pe cană, sau un gram pe uncie, este o altă sursă excelentă de proteine matinale, fie că este în cafea, fulgi de ovăz sau cereale.

Poate ajuta la combaterea inflamației

Studiul subliniază, de asemenea, că adăugarea de lapte în ceașca de cafea de dimineață poate ajuta, de asemenea, la combaterea inflamația. Polifenolii sunt compuși care se găsesc în plante, inclusiv în boabele de cafea, și care acționează ca antioxidanți pentru a controla stresul oxidativ și inflamația, arată studiul. Inflamația este vinovată de multe afecțiuni cronice, inclusiv de bolile de inimă, cancer și boala Alzheimer, potrivit specialiștilor.

4. Poate fi mai blând cu stomacul tău

Atunci când adaugi lapte în cafea, crește și nivelul pH-ului băuturii, făcând-o în general mai puțin acidă. Dacă cafeaua tinde să-ți deranjeze stomacul, amestecarea unui pic de lapte în ea poate duce la mai puține arsuri la stomac și tulburări digestive.

Folosirea laptelui de migdale în locul laptelui de vacă sau a altor tipuri de lapte pe bază de plante poate neutraliza și mai mult nivelul de aciditate al cafelei, mai arată studiul, deoarece migdalele sunt alcaline.

Distribuie articolul: