Datorită progresului tehnologic și nu doar, avem la îndemână absolut orice produs ne dorim, în special când e vorba de dulce. Primul îndulcitor care începe acest lanț, este zahărul. Doar că nu se recomandă să consumăm zahăr în cantități mari, pentru că ne afectează negativ starea fizică. Sunt totuși curajoși care renunță la zahăr și trec prin anumite etape. Să vedem care sunt acestea și ce schimbări suferă organismul nostru. 

Foto: DivaHair

O zi fără zahăr

Prima zi este plină de provocări. După ce organismul are creată o dependență față de un produs, va fi destul de greu să renunțați la el. Pentru început veți simți o stare nederteminată, lipsită de forțe și motivație. Veți avea gânduri de a mânca ceva dulce și în momentul acesta. Dar asta e o simplă provocare, la care nu trebuie să atrageți atenția și să vă mențineți regimul. Nu este o necesitate fizică, ci o simplă deprindere a organismului cu care tot el vă dirijează.

O săptămână fără zahăr

Energia zilnică începe să crească. Somnul devine mult mai strâns, iar hainele vor sta deja un pic mai largi, pentru că renunțarea la zahăr ar însemna și renunțarea la câteva kilograme. După o săptămână, schimbările în organism devin tot mai multe, pentru că corpul se obișnuiește cu un alt regim și cu un alt tip de alimentație.

Foto: Plantevo

O lună fără zahăr

Starea pielii se îmbunătățește, devine mai fermă, iar culoarea pielii mult mai proaspătă. Se evidențiază și mai mult pierderea greutății. Apropo, nu veți pierde greutatea din mușchi, ci anume grăsimea, încă un plus în limitarea consumului de zahăr. Alimentele și produsele pe care le consumați, devin tot mai accentuate la gust. Dependența de zahăr scade tot mai mult, iar produsele care urmează să fie consumate, le alegeți tot mai atent.

Un an fără zahăr

Organismul a suferit schimbări radicale ce ține de obiceiuri și pofte. Deja nu veți fi obișnuiți cu ceva extrem de dulce, veți prefera să consumați zahărul „natural”, aici e vorba de fructe și îndulcitori care nu sunt atât de dăunători, cum ar fi stevia. Creierul este totalmente eliberat de dependența pentru dulce, riscul obezității scade cu 57%. Cu 47% scade riscul apariției problemelor cardiovasculare și cu 42% scade riscul apariției diabetului zaharat.