Într-unul dintre articolele anterioare am vorbit despre produsele pentru care să nu optezi la micul dejun. Însă, de această dată o să vorbim despre ce este recomandat să mănânci la prima masă a zilei. Despre ce este vorba, vezi mai jos. 

Ouă

Este bine să mănânci ouă la micul dejun din mai multe motive. În primul rând, ouăle te ajută să-ți menții sațietatea mai mult timp (ceea ce înseamnă că înainte de prânz nu vei fi tentat să mânânci „ceva dulce”). În al doilea rând, potrivit unor studii, ouăle sunt una dintre cele mai bune surse de colină, un nutrient important pentru sănătatea creierului și a ficatului. Gălbenușurile de ou conțin luteină și zeaxantină – acești antioxidanți ajută la prevenirea problemelor de vedere. Ouăle ajută, de asemenea, la menținerea nivelului glicemiei stabile și la reducerea riscului de boli de inimă.

Iaurtul Grecesc

Iaurtul grecesc îmbunătățește și accelerează metabolismul, deoarece este o sursă excelentă de probiotice, în special bifidobacterii, care ajută la menținerea sănătății intestinale. Pentru a te asigura că iaurtul conține probiotice, căută pe ambalaj fraza „conține culturi vii și active”. Adăugă fructe de pădure sau alte fructe în iaurt pentru a crește conținutul de vitamine, minerale și fibre în micul dejun.

Fructele de pădure

Ne plac fructele de pădure pentru că sunt gustoase, dar și sănătoase! Fructele de pădure – afine, zmeură, căpșuni, mure – conțin antioxidanți benefici pentru organism. În același timp, fructele de pădure au mai puțin zahăr decât majoritatea fructelor.

Nucile

Potrivit experților în nutriție, nucile sunt atât de benefice pentru organism, încât reduc riscul de a dezvolta boli cardiovasculare, reduc inflamația în organism, ameliorează bolile cronice și previn apariția unor boli grave la bătrânețe, dar și reduc zahărul în sânge și colesterolul. Nucile conțin, de asemenea, o mulțime de magneziu, potasiu și acizi grași mononesaturați, care sunt buni pentru inimă. O opțiune excelentă este să adăugați nucile preferate la iaurtul grecesc și fulgi de ovăz pentru micul dejun.

Smoothies de fructe și legume

Smoothies-urile sunt un mic dejun minunat care îți va oferi organismului tău proteinele și fibrele necesare. O soluție excelentă va fi un smoothie de spanac și avocado, banane și kiwi, curmale și lapte de cocos, țelină și grapefruit.

Brânza de casă

Brânza de casă este un exemplu de mic dejun sănătos și bogat în proteine. Potrivit unor experți, micul dejun cu un conținut ridicat de proteine (inclusiv brânza de vacă) îmbunătățește metabolismul și reduce nivelul de „hormon al foamei”. Adăugă fructe de pădure, semințe de in și / sau nuci tocate pentru a face micul dejun și mai delicios și hrănitor.

SURSA: Glamour.ru

Distribuie articolul: