Peste to în lume, pe 31 decembrie, unii oameni respectă o serie de tradiții și superstiții că să aibă noroc în următorul an. Așa că, Dacă vrei să fii plin de noroc în 2016, nu mai sta pe gânduri și implementează cele mai năstrușnice obiceiuri... Doza de distracție îți este sigurată.

Începe prin a sparge vesela veche din casă! Iată ce să faci pe 31 decembrie că să ai noroc tot anul următor:

Vâscul în casă
În noaptea dintre ani, în fiecare casă trebuie să existe măcar o crenguță de vâsc. Această este una dintre cele mai vechi tradiții despre care se spune că aduc noroc în anul ce vine. Motivul? Vâscul este simbolul universal al regenerării, al renașterii, al nemuririi, iar dacă crenguța este așezată lângă o icoană, va sporiți și șansele de a avea liniște sufletească tot anul.

Mâncați 12 boabe de struguri
În Spania, dar și în mai multe țări latine, strugurii sunt purtători ai norocului. Se spune că dacă mănânci 12 boabe de struguri la miezul nopții, de Revelion, vei avea 12 luni îmbelșugate, dulci, dar și pline de sănătate.

Bănuți în borcan pentru belșug
Să ai bani asupra ta atunci când bate miezul nopții, de Revelion, este una dintre tradițiile legate de șansele de câștig în următoarele 12 luni. Însă suma este, în toate cazurile, definită. De ce să nu-ți șporești șansele de câștig financiar punând deoparte? Începe încă din noaptea dintre ani să strângi bani într-un borcan, în care să pui orice fel de sumă, în fiecare zi a anului. În felul aceste, șansele tale de câștig bănesc se află în permanență pe o pantă ascendentă.

Fără certuri în ajun și în noaptea dintre ani
Indiferent cum a fost anul care se încheie, nu-l termină cu situații tensionate și, mai cu seamă, nu intră în 2014 supărat pe cineva. Încheie-ți socotelile cu cei care te-au supărat sau cu care te-ai certat, împăca-te cu aceștia și pășește în noul an cu gânduri bune. În felul acesta, își sporesti șansele să ai parte de evenimente favorabile ție și de relații cordiale tot anul.

doi

Fructe rotunde în casă
Chiar dacă nu ești mare fan al fructelor, este recomandat ca în noaptea dintre ani să ai fructe rotunde în casă. Forma sferică este considerată perfectă, fiind asociată cu infinitul, cu continuitatea. În timp ce fructele simbolizează vitalitate, sănătate, forma rotundă a acestora sporește și șansele la perpetuitate în lucrurile bune din viața ta.

Sparge veselă veche din casă
Nimeni nu spune că trebuie să spargi toate cănile, paharele și farfuriile din casă, dar scapă de cele vechi, ciobite. Cumpără-ți ceva nou pentru casă pe care să-l expui în noaptea dintre ani și scăpa de un obiect vechi din casă. Dar nu oricum! Sparge-l în bucăți că să alungi ghinionul din casă!

Mănâncă tăiței
În cultură est-asiatică, tăițeii cât mai lungi simbolizează longevitate. Pentru o viață cât mai lungă, prepară o mâncare care să conțină tăiței și ia o gură după ce ceasul bate miezul nopții, de Revelion.

Nu mânca pui
Poți pune aproape orice pe masă de Revelion, mai puțin preparate din pui. De ce? Se spune că această pasăre alungă norocul cu cotcodacitul ei și te trage în trecut prin faptul că scărmăna în spate cu ghearele.

Mănâncă pește
Peștele este echivalentul biblic al abundenței, al renașterii, motiv pentru care preparatele din pește sunt de bun augur dacă le mănânci în noaptea dintre ani. Atenția însă! Mănâncă peștele întreg, nu tăiat felii sau bucățele, căci altfel îți transformi și norocul în fărâmături.

Mănâncă rodii
Să mănânci rodii în noaptea dintre ani este tradiție originară din Turcia, despre care se spune că aduce noroc. Cum? Culoarea roșie reprezintă inima omului plină de sănătate, această simbolistică fiind, de altfel, susținută și de lumea medicală care a descoperit că rodiile sunt benefice pentru sănătate. Totodată, fructul și semințele rodiei sunt rotunde, formă sferică reprezentant continuitate și prosperitate.

Mănâncă și ceva verde
De pe coastele Americii de Sud până în Europa, oamenii obișnuiesc să mănânce ceva verde în noaptea dintre ani pentru a avea spor la bani. Verdele simbolizează abundență bănească, dar și sănătatea de care avem toți nevoentru a ne putea bucură cu adevărat de câștigurile financiare. Așadar, în noaptea dintre ani, mâncați legume verzi pentru prosperitate, dar și pentru sănătate.

Scapă de datorii înainte de Anul Nou
Nu intră în noul an cu datorii, căci în următoarele 12 luni vei fi nevoit mereu să dai bani. Încearcă să-ți achiți datoriile până la miezul nopții, de Revelion, că să pornești în noul an doar cu perspective de câștig, nu de acumulare de datorii.

Poartă ceva roșu sau ceva nou
Crește-ți șansele de a avea o viață intensă, pasionala, dar și plină de noutăți purtând ceva roșu pe ține sau ceva nou (sau nepurtat până atunci) de Revelion.

Sursa: Lyla.ro

Foto: argumentpress.ro, femeia.ro

Distribuie articolul: