Din cauza apariției coronavirusului, igiena și anume spălarea pe mâini și a suprafețelor unde lucrăm este recomandat să fie cât mai frecventă. Chiar dacă ne este strict interzis să ieșim afară, acest lucru nu poate fi respectat în totalitate din nevoia de a cumpăra produse alimentare sau medicamente. În astfel de momente este foarte bine ca să avem la îndemână șervețele, spray sau chiar gel antibacterial. Iată ce este de fapt un gel antibacterian și ce trebuie acesta mai exact să conțină.

Conținutul unui gel antibacterian

Pentru ca un gel să aibă un efect antibacterian, acesta trebuie să conțină alcool etilic, deoarece are rol antiseptic. Cu toate acestea în multe soluții antibacteriene este prezent triclorosan, care folosit în cantități prea mari poate avea efecte adverse. Pe lângă acești doi compuși, în compoziția chimică a unui produs antibacterian pot fi întâlniți compuși precum clorhexidină, cloroxilenol, hexaclorofen și iodofor. Acești compuși cresc eficiența gelurilor, care ne ajută să păstrăm mâinile curate.

Este adevărat faptul că acești compuși chimici sunt motivul pentru care antibacterienele sunt eficiente. Dar poate nu toți pot să-și cumpere aceste geluri sau spray-uri din cauza situației financiare. Având minimul de produse, puteți crea un gel antibacterian, care este la fel de eficient ca și cel cumpărat.

Rețetă de gel antibacterian, creat în condiții casnice

Pentru acesta veți avea nevoie de 2/3  părţi alcool ,1/3  gel de aloe vera, câteva picături de ulei esenţial. Amestecați aceste ingrediente și puneți amestecul obținut într-un vas, astfel încât să-l puteți utiliza cu ușurință.

Vezi și: Cum utilizăm corect un gel antibacterian pentru mâini

Autor: Andreea Chișca, stagiară

Foto: The Ladders