Activitatea piețelor, punctelor comerciale, a restaurantelor și cantinelor va fi sistată începând cu 16 martie. Măsura va fi aplicată până la 31 martie curent. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu, după ședința Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate.

Premierul a precizat că excepție fac magazinele alimentare, farmaciile și stațiile PECO. Totodată, Ion Chicu a afirmat că va fi permisă livrarea produselor alimentare la domiciliu.

„De mâine se va sista activitatea punctelor comerciale cu amănuntul pe întreg teritoriul țării, cu excepția farmaciilor, magazinelor alimentare și a stațiilor PECO. Este o măsură dureroasă, dar absolut necesară”, a afirmat Chicu.

La fel și toate cursele aeriene vor fi sistate începând cu 17 martie și se sistează traversarea hotarului terestru pentru străini (cu câteva excepții) 

„Sunt măsuri drastice și cu efect inclusiv economic. În funcție de modul cum ne mobilizăm săptămâna viitoare depinde dacă această epidemie va lua amploare în Republica Moldova sau o vom putea stăpâni”, a precizat premierul.

Amintim că începând cu 14 martie au fost suspendate zborurile din Franța și Spania spre R. Moldova. Iar începând cu 15 martie orice curse avia din Europa.

Două mari centre comerciale au anunțat sistarea programului temporar

Centrul comercial „Zity Mall” din capitală își sistează, temporar, activitatea. Totodată, și „Shopping MallDova” a efectuat modificări în programul de lucru. Aici vor activa doar câteva puncte din  incinta centrului comercial. Totul se întâmplă în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, administrația „Zity Mall” a anunțat că măsura luată va fi valabilă până pe 31 martie curent.

La  „Shopping MallDova” nu va activa nici un magazin cu excepția celui alimentar, a băncilor din incinta clădirii și a farmaciei.

Ultimele vor lucra după un program special, zilnic de la ora 10:00 până la 22:00.

Amintim că, până la acest moment, pe teritoriul țării noastre au fost înregistrate 12 cazuri de coronavirus.

Sursa

 

Distribuie articolul: