Un zâmbet frumos are la bază o dantură sănătoasă, însă nu fiecare poate să se bucure de acest lux. Cei care suferă de lipsa dinţilor cu siguranţă înţeleg despre acest chin fizic, pentru că acesta ne afectează foarte mult starea de bine. Din fericire, această problemă poate fi rezolvată astăzi cu ajutorul implantului dentar. Acesta este un dispozitiv din titan, introdus în interiorul osului maxilar, pentru a înlocui unul sau mai mulţi dinţi. Procedura de inserare a unui implant dentar are la bază o serie de intervenţii, pentru ca dispozitivul să devină funcţional şi, bineînţeles, să fie cât mai durabil.

Când apelăm la un medic stomatolog pentru un implant dentar?

Implantul dentar este salvarea pentru persoanele care suferă de lipsa unor dinţi, din anumite motive – nu pot mânca, zâmbi, vorbi ca de obicei. De fapt, este o problemă destul de frecventă, există o mulţime de cauze pentru care o persoană ar avea nevoie de această procedură, pentru că problemele dentare complicate, de cele mai multe ori sunt şi motivul pentru care e nevoie de un implant dentar. Astfel, cel mai frecvent sunt pierduţi dinţii atunci când:

  • Nu s-au respectat regulile de bază ale unei igiene orale corecte şi s-a ajuns la o paradontoză în stare avansată. Acest lucru înseamnă că uneori lipsa igienei orale poate da complicaţii grave, care ulterior pot duce la pierderea dinţilor.
  • În urma traumelor sau accidentelor. În acest caz vorbim despre o cădere forţată a danturii şi despre un tratament de implant urgent.
  • A fost nevoie de câteva şedinţe de tratament endodontic, dar dintele nu a mai putut fi salvat. Evident aici vorbim despre faptul ca unele persoane se adresează prea târziu la stomatolog, fapt care provoacă pierderea dinţilor în timp.
  • Tratamentul cariilor a fost iniţiat tardiv, iar distrucţia dintelui era masivă. Aici la fel putem vorbi despre apelarea târzie la un medic stomatolog, pentru ca în final să se ajungă la distrucţia dintelui.
  • Vârsta înaintată. Cu siguranţă că persoanele în vârstă se ciocnesc des cu această problemă, iar implantul dentar este soluția optimă, protezele și punțile dentare fiind destul de incomode.

Importanţa alegerii implanturilor calitative

Primul lucru la care atrag atenţia oamenii de obicei este preţul unui implant dentar. De cele mai multe ori, motivele financiare pot influenţa într-un mod sau altul alegerile, pentru că apare ideea că „diferenţa de bani nu e atât de mare”, iar ulterior unele persoane optează pentru implanturi mai ieftine. Însă, e nevoie de menţionat că această investiţie în propria sănătate este una foarte importantă şi nu e nevoie să economisim bani pe aceasta. Un implant dentar calitativ este, în primul rând, calea sigură către o dantură sănătoasă şi durabilă, fără riscuri, iar ulterior fără complicaţii şi bătăi de cap.

Un specialist bun şi profesionist la sigur e la curent cu toate tehnicile şi metodele noi pentru efectuarea acestei proceduri, dar şi dispune de echipamente şi materiale moderne, testate în timp. Acesta îţi poate oferi nu numai dantura perfectă, dar şi siguranţă pentru viitor, pentru că un implant dentar calitativ poate ţine o perioadă foarte mare, care se întinde câţiva ani buni (implanturile dentare premium au garanție pe viață, chiar). Nu te grăbi să faci alegerea greşită şi apelează la servicii stomatologice calitative, care îţi vor asigura o sănătate dentară durabilă. Asigură-te că ai resursele financiare necesare şi informează-te din surse veridice înainte de a alege clinica stomatologică.

Îngrijirea după un implant dentar

Odată ce ai avut un implant dentar, devii de două ori mai responsabil de igiena ta orală, pentru că e vorba nu numai de sănătatea dinţilor, dar şi în general despre sănătatea întregului corp. Se recomandă periajul minim de două ori pe zi, cu perii special concepute, cum ar fi una interdentară care alunecă între dinţi. Sunt binevenite detartrajele periodice. Este potrivită folosirea aței dentare și a unui irigator bucal. Dar, cel mai important, consultă periodic medicul dentist, pentru a evita orice probleme dentare.

P