Un implant dentar reprezintă cea mai bună opțiune de înlocuire a unui dinte lipsă. Mai mult de 95% din implanturile dentare sunt inserate cu succes (până la 98% dacă sunt îngrijite corespunzător). Ce trebuie să știm neapărat atunci când recurgem la o asemenea procedură și cum trebuie să avem grijă de implant mai departe, ne spune stomatologul MelaDent.

Atunci când apelăm la aceste proceduri, dorindu-ne de fapt o dantură perfectă, trebuie să fim conștienți că procedura este destul de serioasă. Stomatologul MelaDent Elena Popova explică:

„Deși implanturile dentare oferă multe beneficii, plasarea lor este o procedură chirurgicală serioasă. Odată ce s-a pus implant dentar, unul dintre cele mai mari riscuri la care este supus pacientul este cel de infecție apărută în locul în care a fost realizat implantul. De aceea, este obligatorie o igienă corectă a cavității bucale. Trebuie să ne curățăm dinții după fiecare masă. Periajul implanturilor dentare se face exact ca la dinții naturali”, explică stomatologul MelaDent Elena Popova.

Vrei dinți de vedetă? Plăcerea costă și e cu angajament pe viață. Adevărul despre fațetele dentare!

Un alt risc poate apărea atunci când implantul dentar nu se acomodează cu osul (eșecul osteointegrării).

„Pierderea implantului dentar, chiar dacă operația a reușit, este posibilă odată cu trecerea timpului. În acest caz, este important să cunoaștem factorii care pot determina pierderea implantului. Cel mai frecvent, este vorba despre igiena dentară și placa bacteriană.

O altă posibilă problemă, dar rară, o reprezintă deteriorarea țesutului din jurul implantului, în special a nervilor. Atunci când un implant este plasat prea aproape de un nerv, pacienții pot avea dureri cronice la nivelul obrazului, gingiei, limbii sau buzelor. Leziunea cauzată nervilor poate fi temporară sau permanentă, iar în acest caz poate fi necesară scoaterea implantului dentar. În aproape toate cazurile, această problemă este cauzată de greșeli făcute de Implantolog”, mai spune stomatologul Elena Popova.

Orice disconfort bucal ați avea, fie că este el cauzat de molarii de minte, fie că de alți dinți, specialiștii recomandă să vă adresați stomatologului, care va remedia și vă va propune cele mai indicate metode pentru tratament și remedierea problemelor.

Vezi și: Molarii de minte trebuie scoși – mit sau adevăr? Specialistul MelaDent explică

 

P

Distribuie articolul: