A fost lansată prima platformă online menită să promoveze antreprenoriatul feminin din Republica Moldova. Aceasta își propune să fie o nouă posibilitate de a reuni și a promova femeile implicate în business. Iată cum va acționa și ce intenții a avut fondatoarea ei, creând platforma.

„Nu toate antreprenoarele au parte de un sistem de susținere puternic, iar o comunitate unită pare a fi ceea de ce au nevoie pentru o doză sănătoasă de stimul”, susține Olga Graur, antreprenoare și fondatoarea primei platforme online de tip business to business (B2B) dedicată antreprenoriatului feminin.

Platforma online Izarra este un proiect de cursă lungă al cărui scop primar este de a ajuta companiile fondate de femei să-și promoveze serviciile de calitate pe care le oferă. Izarra salută toate antreprenoarele care conduc o afacere mică sau medie și permite crearea unui profil online gratuit al companiei acestora. Avantajul listării în platformă este expunerea online a serviciilor la mii de clienți instant. În același timp, clienții platformei pot identifica rapid afacerile locale efectuând căutări folosind filtre speciale și, de asemenea, pot oferi recenzii și evaluări pentru un bonus de transparență și încredere.

Subaprecierea potențialului antreprenorial feminin și subreprezentarea femeilor în anumite sectoare economice, precum și stereotipurile sociale care continuă să încolțească în societate, au îmboldit-o pe Olga să construiască site-ul web Izarra: „Am început să schițez în minte ideea de Izarra ca un spațiu online unde femeile antreprenoare ar putea să vorbească deschis despre experiențele lor de business, să-și găsească o parteneră de afaceri, să conceapă noi proiecte împreună și să se ajute reciproc. Doresc să trăiesc într-o societate în care femeile să nu mai fie demotivate, iar regretele din glasul lor să nu mai reverbereze: că n-au plecat din țară, că le e frică să înceapă o afacere, că nu acces la o rețea de mentori și că stereotipurile sexiste le descurajează.”

Pe termen lung, platforma Izarra urmărește să se coaguleze într-o comunitate a femeilor de afaceri care, în timp, vor avea acces la forumuri de discuții de business, cursuri educative, module de webinarii și activități de mentorat direct pe site. Obiectivul final Izarra este de a oferi membrelor antreprenoare înregistrate posibilitatea de a-și găsi investitori, partenere de afaceri sau chiar cofondatoare. Mai presus de toate, Izarra se vrea a fi un spațiu de împărtășit experiențe și cooperare între membrele sale, sprijinindu-se reciproc și creionând modele feminine în afaceri.

Fiind într-o primă fază de dezvoltare și la început de un drum lung de transformare, Izarra invită antreprenoarele din Moldova să-și creeze un profil gratuit al companiilor lor, astfel devenind primele membre fondatoare ale comunității Izarra. Cot la cot, vor coopera pentru ca afacerile lor să fie validate, susținute, promovate și propulsate.

Pentru o înțelegere mai bună a ideii din spatele rețelei Izarra, vizitează site-ul oficial unde te poți și înregistra: www.izarra.co