Cu forme sau mai suple? Veșnica întrebare de care sunt preocupate, atenție, femeile! Un studiu recent a oferit răspuns la această întrebare, care este acesta vezi mai jos, și spune-ne dacă te-a surprins și pe tine.

Cu toții avem propriile percepții despre cum trebuie fie un potențial partener pentru a ne atrage. Un studiu realizat de Universitatea St. Andrews din Marea Britanie arată , de fapt, percepția despre ce li se pare atrăgător femeilor și bărbaților este greșită. Cercetătorii au descoperit femeile supraestimează atracția bărbaților pentru silueta subțire, iar bărbații supraestimează atracția femeilor pentru musculatura proeminentă.

Ce înseamnă să fii atrăgător?

Cercetătorii au lucrat cu un grup de 169 de bărbați și femei, cu toții heterosexuali, cu vârste între 17 și 26 de ani. Toți participanții au fost rugați descrie ce tip de corp au. Apoi, prin intermediul unei aplicații, au avut posibilitatea de a modifica imagini ale unor persoane de sex opus, astfel încât rezulte corpul ideal care ar fi pe placul lor.

Bărbații au schițat, așadar, corpul unei femei pe care îl consideră atrăgător, iar femeile au făcut același lucru cu corpul unui bărbat. Fiecare a făcut acest exercițiu de două ori, o dată având în minte o relație pe termen scurt, a doua oară ținând cont de o relație pe termen lung.

Rezultatele indică o percepție greșită asupra atractivității fizice, scrie Mind Body Green. Deși pare greu de crezut, atât bărbații, cât și femeile, au păreri greșite despre ceea ce crede sexul opus despre corpul lor. Mai exact, bărbații credeau femeile își doresc parteneri musculoși, iar femeile credeau bărbații caută partenere cu silueta subțire.

„Femeile tind supraestimeze silueta subțire pe care ar prefera-o bărbații, iar aceștia tind supraestimeze musculatura pe care cred ar prefera-o. Aceste prejudecați sunt mai exagerate în cazul relațiilor pe termen scurt”, arată autorii studiului.

Efectele percepțiilor greșite

Așteptările greșite par provină din modul prea critic în care ne privim singuri atunci când ne gândim la ceea ce l-ar atrage pe un posibil partener la noi. Iar aceste prejudecați pot avea efecte dăunătoare, avertizează cercetătorii.

Studiile anterioare au arătat percepția greșită a femeilor despre atracția bărbaților pentru silueta subțire are legătură cu tulburările alimentare. E valabil și în cazul bărbaților, care tind se antreneze în exces la sala și lucreze mușchii.

Cu cât sunt mai adânc înrădăcinate în mentalul colectiv aceste concepții eronate, cu atât sunt mai nocive. Autorii studiului cred prin corectarea acestor prejudecați se poate ajunge la prevenirea și tratarea tulburărilor alimentare și a nemulțumirii privind propriul corp în rândurile femeilor și bărbaților.

Sursa: AndreeaRaicu.ro