Când vine vorba de excitaţie există unele diferenţe între bărbat şi femeie: el se „aprinde” mai repede, iar ea are nevoie de puţin mai mult timp. Există anumite faze pe care femeia le parcurge pentru a atinge punctul culminant.

Când oamenii se excită, sexul ocupă toată atenţia lor. Ei nu se mai gândesc la facturi, griji sau la responsabilităţi. Fiecare semnal de excitare este trimis întâi către creier. Acesta răspunde la un gând sau la o imagine care are legătură cu sentimentele de afecţiune faţă de partener. Creierul este implicat în toate etapele comportamentului sexual, de la sentimente la dorinţa sexuală, până la alegerea partenerului.

Fenomenul cel mai evident care are loc în timpul excitării sexuale este dilatarea vaselor de sânge din pelvis şi din organele genitale. De îndată ce o femeie începe să gândească intens la sex, vaginul ei începe să se umezească, pregătindu-l pentru o posibilă activitate sexuală. Dilatarea vaselor de sânge are un impact nu doar asupra organelor genitale, ci şi asupra pielii, provocând la unele femei cu pielea albă roşeaţă pe piept.

Cele 4 faze ale excitaţiei

Faza de excitaţie: un stimul erotic, cum este sărutul, începe să pregătească organismul pentru sex. Aceast stadiu este însoţit de o creştere a ritmului cardiac, a tensiunii arteriale şi a lubrifierii din interiorul vaginului.

Faza de platou: este etapa în care corpul femeii începe să se pregătească pentru orgasm. Clitorisul devine sensibil la atingere, iar ţesuturile din partea exterioară a vaginului încep să se umfle.

Faza orgasmică: se caracterizată printr-o serie de contracţii involuntare ale muşchilor pelvieni şi spasme musculare în diferite părţi ale corpului. Tot în acest stadiu, apare senzaţia de căldură, inima bate cu putere şi pupilele se dilată.

Faza de rezoluţie: tensiunea arterială şi ritmul cardiac se normalizează. Cu toate acestea, în cazul în care stimularea sexuală continuă şi faza de rezoluţie este scurtă, pot să apară orgasmele suplimentare. Orgasmul constă dintr-o serie de 3 până la 15 contracţii ale muşchilor din jurul vaginului.

Citește continuarea pe clicksanatate.ro

Distribuie articolul: