Decizia de a întemeia o altă familie după un divorț, mai mult sau mai puțin dureros, poate fi destul de dificilă, deoarece vine la pachet cu foarte multe anxietăți și temeri, pe care trebuie să le depășești zi de zi. Specialiștii în psihologia relațiilor interumane vorbesc despre câteva criterii de care trebuie să ții cont, atunci când decizi să te recăsătorești. Care sunt acestea, află din următoarele rânduri.

  1. Gestionează resentimentele cu care ai rămas

Se pare că statisticile reflectă cel mai bine acest lucru, deoarece primele căsătorii, de regulă, au o marjă de 35-45% posibilitate de divorț, pe când recăsătorirea – de peste 65%, deoarece, de cele mai multe ori, partenerii nu sunt efectiv gata de o nouă relație. Dacă decizi totuși să-ți refaci viața personală, ar trebui să:

  • Ameliorezi comunicarea cu fostul partener, dacă aceasta există sau dacă sunt copii prinși la mijloc;
  • Apelezi la serviciile unui psihoterapeut care te-ar ajuta să înțelegi toate dimensiunile problemei.

Acești pași te pot ajuta să intri într-o nouă relație fără anumite prejudecăți și probleme lăuntrice, pe care să le oglindești în raporturile cu noul partener.

  1. Estimează disponibilitatea ta de a intra într-o nouă relație

Practica o demonstrează cu prisosință. Nu este nimic mai rău decât un partener rece și absent. Pentru a-ți estima potențialul relațional, trebuie să discuți atât cu tine însăți, cât și cu partenerul, spunându-i despre dificultățile sau diferențele de abordare a timpului, a limitelor personale, a dorințelor.

  1. Scapă de atașamentele existente față de vechiul partener

Se pare că în conformitate cu datele statistice cam o treime din toate persoanele trecute printr-un divorț nutresc sentimente comune cu foștii parteneri, ceea ce din start pune sub semnul întrebării un alt mariaj.

Este important să pui punct oricăror aluzii existente la o posibilă reînnodare a relației și să te eliberezi. De exemplu, poți evita să te revezi cu fostul partener, poate cu excepția cazurilor când aveți copii comuni. Puteți să finalizați raporturile financiare existente, de exemplu să vă refinanțați un credit existent, să vindeți un bun comun, etc. Cu cât vor exista mai puține puncte comune, cu atât legătura va dispărea mai repede.

  1. Comunică sincer cu noul partener

Acest pas te va ajuta considerabil să eviți vechile scenarii care au eșuat. Comunicarea nu e doar vitală pentru o relație, ci și un fundament important pentru a evita traumele care pot apărea.

Distribuie articolul: