Pentru că apa alcalină are un nivel mai ridicat al pH-ului, poate neutraliza acidul din urină, poate stimula metabolismul și poate ajuta organismul să absoarbă mai eficient nutrienții. În plus, această apă ar preveni artrita, precum și alte boli degenerative. PH-ul sângelui, în schimb, nu poate fi influențat de apă sau de alimentație.

Ce beneficii are apa alcalină

Apa alcalină are în compoziția sa mai mult oxigen și minerale alcaline față de apa acidă sau neutrăIată câteva dintre cele mai importante beneficii ale apei alcaline.

Detoxifiază. Consumul de apă alcalină neutralizează aciditatea și îndepărtează reziduurile acide din celule și țesuturi.

Elimină toxinele acumulate în organism ca urmare a consumului anumitor alimente, a unor medicamente și previne procesul natural de îmbătrânire. Reziduurile acide colectate în organism pot conduce la grave condiții de sănătate.

HidrateazăApă alcalină te ajută  redobandești sănătatea optimă pentru  este mult mai ușor absorbită la nivel celular, hidratând astfel organismul.

OxigeneazăApă alcalină acționează precum un antioxidant, neutralizând radicalii liberi.Apă alcalină poate neutraliza în mod eficient și bloca acțiunea negativă a radicalilor liberi. În plusapă alcalină transformă radicalii liberi în oxigen pe care corpul îl poate utiliza pentru a produce energie.

Alcalinizeaza pH-ul. Apă alcalină ajută la echilibrarea pH-ului urinei care tinde  fie acid ca urmare a alimentației, stresului și expunerii la toxinele din mediul înconjurător. Mediul alcalin este cel normal pentru sănătatea unei persoane.

Îmbunătățește sistemul imunitar maximizând capacitatea organismului de a lupta împotriva bolilor.

Cum să-ți prepari apa alcalină

Utilizați un vas mai mare, de sticlă, în care să puneți fie apă potabilă de la robinet, fie apă potabilă îmbuteliată sau chiar apă distilată. Nu umpleți însă întreg recipientul, pentru a putea amesteca. Adăugați o linguriță de bicarbonat de sodiu în recipient și amestecați bine. Testați apoi pH-ul apei cu un test special, pe care îl găsiți de obicei la magazinele specializate, de exemplu la cele unde se vând piscine. Nivelul apei trebuie să fie undeva între 8,5-9%. Dacă, în urma testării, apa nu are încă acest pH, mai adăugați puțin bicarbonat. Puteți băga recipientul în frigider si amestecați de fiecare dată când vreți să beți.

Apa alcalină cu lămâie

Lămâia este un aliment care, deși este acid, la ingerare are potențial alcalinizant. Atunci când consumați limonadă, organismul reacționează la proprietățile lamaiei transformând apa în apă alcalinizată, pe măsură ce organismul o digeră. Tot ce trebuie să faceți este să umpleți din nou un recipient cu apă și să tăiați o lămâie în opt părți egale. Puneți bucățile de lămâie în apă, fără însă a le stoarce. Acoperiți recipientul și lăsați-l pentru 8-12 ore la temperatura camerei. În acest mod veți obține apă alcalină.

sursa: doctorulzilei.ro

Distribuie articolul: