Caz tragic! O fetiță din nordul țării, de doar 7 ani a fost violată de verișorul ei, de 16 ani. Adolescentul a fost plasat în arest pentru 30 de zile. 

În cadrul audierilor băiatul de 16 ani şi-a recunoscut vina, dar totodată a declarat că era beat şi nu şi-a dat seamă ce face.

Mama adolescentului este plecată peste hotare, iar tatăl său a decedat. Astfel, băiatul a fost lăsat în grija mătuşii sale. În ziua în care a comis violul, acesta a rămas acasă cu verișorii săi, o fetiţă şi un băiat de şapte ani, iar mătuşa lui a plecat la o cumătrie. Adolescentul a fost la o zi de naştere unde a consumat alcool, iar când s-a întors acasă, a abuzat-o sexual pe verișoara lui.

„În noiembrie 2021, un minor cu vârsta de 16 ani, a întreţinut în mod forţat un raport sexual cu fetiţa de 7 ani. La moment persoana respectivă este plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. La faza actuală minorul își recunoaşte vina şi colaborează cu ancheta. În privinţa minorei, se acordă consiliere informaţională, psihologică şi tot suportul necesar pentru asemenea situaţii”, a declarat procurorul. 

Abia peste o lună, fetiţa i-a povestit surorii sale despre coşmarul prin care a trecut, iar aceasta a anunţat poliţia. Psihologii spun că fetiţa violată a trecut printr-un stres puternic şi riscă să aibă grave tulburări fizice şi emoţionale.

„Vorbim de o frică, o anxietate, un stres post traumatic, un sentiment de insecuritate pe care-l va avea, mai ales dacă acest abuz s-a întâmplat în casa unde locuieşte, în spaţiul ei, care ar trebui să-i aducă doar confort”, a declarat psihologul.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru viol!

Distribuie articolul: