Un tigru de la Gradina Zoologică din Bronx a fost testat pozitiv pentru COVID-19. Acesta este primul caz de transmisie a virusului de la om la un animal sălbatic. Mai multe detalii, află mai jos.

O tigroaică melaeziană de la Gradina Zoologică din Bronx, New York, s-ar fi infectat cu COVID-19, anunțul fiind făcut de „Wildlife Conservationa Society”.

Specialiștii presupun că tigroaica ar fi fost infectată de către un lucrător al grădinii zoologie care, în timpul contactului cu animalul, nu ar fi avut încă simptome de COVID-19.

Veterinarul Gradinii Zoologice din Bronx, Dr. Paul Calle a declarat că testul care i s-a făcut tigroaicei a fost realizat în laboratorul veterinar și a fost un test diferit decât cel care se utilizează la testarea oamenilor.

Tigroaica cu numele Nadia, care a fost testată pozitiv pentru noul Coronavirus se confruntă cu simptome caracteristice afecțiunii: lipsa poftei de mâncare și tusea seacă. La fel, cu aceleași simptome se confruntă și alte animale din cadrul Grădinii Zoologie din Bronx, printre acestea se numără o altă tigroaică, doi tigri siberieni și trei lei africani, totuși aceștia încă nu au fost testați pentru Coronavirus.

La moment, toate animalele se află sub supravegherea veterinarilor și se presupune că, curând acestea vor fi tratate.

Se raportează că grădina zoologică a luat măsuri preventive pentru tot personalul care îngrijește animalele și alte feline care trăiesc în grădinile zoologice ale rețelei. Acesta este primul caz de transmitere a noului tip de coronavirus de la oameni la animale sălbatice din lume și primul caz de infecție a unui tigru.

Sursa: Glamour.ru