Femeile au fost mereu în căutarea unei metode care să le ajute să scape de firele nedorite de păr. Cu trecerea timpului s-au inventat diverse modalități, una dintre acestea fiind sugaring-ul. Adriana Savin, specialist în domeniul epilării cu zahăr ne povestește că această metodă este una dintre cele mai eficiente și bune pentru o rutină de îngrijire corectă. De ce este benefică, care sunt avantajele ei și ce trebuie neapărat să respecți pentru ca acest tip de epilare să fie pe deplin eficient.

Adriana Savin

Adriana ne spune că epilarea cu zahăr este o metodă de înlăturarea firelor de păr sută la sută naturală, un factor foarte important când este vorba despre epilare.

„Principalele avantaje ale sugaringului sunt ingredientele naturale aflate în compoziția pastei de zahăr, care sunt 100 % bio. Dintre acestea fac parte: apa, zahărul și sucul de lămâie – toate având numeroase beneficii asupra pielii. Catifelarea, lipsa iritațiilor și a efectelor adverse sunt cele mai importante”, zice Adriana.

Epilarea cu zahăr este o modalitate mult mai avantajoasă decât epilarea cu ceară, având proprietăți ce-i permit să îngrijească de piele și să evite rănirile.

„Epilarea cu zahăr este o metodă mult mai bună decât epilarea cu ceară, care scoate și celulele vii ale pielii împreună cu părul. Sugaring-ul este mai moale, pătrunde în folicul și smulge doar părul, împreună cu celulele moarte. Pasta de zahăr se aplică în orice zonă a corpului: mâini, picioare, bikini, față, axile, mustață. Mai mult, shugaring-ul nu este nociv pentru piele deoarece zahărul nu se lipește de piele, ci doar de firul de păr. Trebuie să menționez că este și mai puțin dureroasă, iar roșeața trece foarte repede”, ne explică Adriana Savin.

Specialista ține să ne spună și partea la care trebuie să fim atente. Epilarea cu zahăr are oarecum foarte puține dezavantaje, iar asta este unul dintre motivele pentru care femeile optează pentru sugaring.

„Spre deosebire de alte metode de epilat, dezavantajele epilării cu zahăr sunt puține. Pasta de zahăr nu trebuie să fie aplicată pe răni deschise, pe porțiuni de piele care au suferit un tratament de peeling chimic, microdermoabraziune sau în cazul altor situații impuse de medicul specialist”, spune esteticiana.

„Epilarea cu zahăr este extrem de eficientă, asigurând o piele fină și picioare perfecte timp de 5 săptămâni. În plus, ingredientele nu sunt toxice și nu conțin parfum”, adaugă specialista.

Când este vorba despre prețuri, Adriana ne spune că „limita de prețuri pentru epilarea cu zahăr variază în dependență de produsul pe care îl va alege clientul”.

La fel de important este faptul că fiecare procedură de epilare începe cu o dezinfecție prin mișcări de masaj apoi se adaugă talc pentru ca pielea să fie uscată.

Autor: Ana Scripnic, stagiară