Asociația  Femeilor Antreprenoare din Moldova în cooperare Asociația Femeilor de Afaceri din Estonia și BPW Moldova, au pus la cale un seminar cognitiv și motivațional pentru mai multe femei de la noi. Seminarul motivațional în cadrul Proiectului „Posibilități egale în viața profesională pentru femeile din Moldova” a adunat câteva zeci de femei care și-au împărtășit experiența și au învățat tehnici care le pot face mai bune în carieră.

Proiectul are drept scop încurajarea femeilor de a-și asuma rolul de lider în viața socială și profesională, de a-și stabili și atinge obiectivele, de a dezvolta abilitățile  de comunicare eficientă în crearea contactelor și desfășurarea negocierilor, dar și practici și informație utilă despre cum să atingă și să se regăsească cu succes în poziții cheie.

Cursurile au fost ținute de către doi traineri cotați din Estonia:

Ester Eomois – expert certificat în couching la nivel internațional, cu o experiență de peste 15 ani în domeniul Managementului și a Lidershipului. Președintă a Asociației Femeilor de Afaceri din Estonia. Membră de onoare a Școlii de Business din Estonia și organizator al Congresului Anual al Femeilor Antreprenoare din Estonia.

Leena Kivisild – consultant în domeniul marketingului și a vânzărilor în întreprinderile naționale și internaționale. Președinte de onoare a companiei Inciva, în care a dezvoltat programul de evaluare a competențelor dupa metoda 360 grade, bazat pe inteligența emoțională a pozițiilor top în companii. Trainer certificat cu o experiență de peste 15 ani  în elaborarea și punerea în aplicare a programelor de dezvoltare a managerilor și a specialiștilor în conformitate cu conceptul autorului la „Calea de învățare“ și căutarea globală pentru formatori și consultanți în domeniul narrowcasting de dezvoltare a personalului.

Participantele și-au evaluat părerea despre sine, capacitățile, aspirațiile, dar și scopurile profesionale pe care le au. Au determinat individual și în grup cum să și de ce trebuie să exceleze în domeniul pe care îl profesează și au analizat posibilități de a egala salariile lor cu cele ale bărbaților.