Iubitorii și consumatorii de cafea ar putea avea un risc mai mic de a dezvolta cancer, boli de inimă și Alzheimer, potrivit cercetătorilor – precum și un risc mai mic de a suferi de depresie.

Boabele de cafea pot fi, totodată, reciclate și noi îți prezentăm nouă utilizări mai puțin obișnuite ale acestora.

Îndepărtează murdăria de pe vase

Textura boabelor de cafea le face ideale pentru spălarea vaselor și a tigăilor greu de curățat. Doar pune câteva boabe pe burete și spală vasele ca de obicei.

Asigură-te că o clătești foarte bine la final.

Dezodorizează mocheta

Pune câteva boabe de cafea uscată direct peste mochetă și lasă-le să acționeze peste noapte. Poți pune chiar mai multe pentru a acoperi o suprafață mai mare. Dacă nu există o anumită zonă cu pete, dar ai un aspirator puternic, poți să pui cafea râșnită și să o aspirați a doua zi dimineața.

Curăță șemineul

Curățarea șemineului poate fi o treabă destul de dificilă, deoarece cenușa se poate forma un nor de fum. Dar boabele de cafea pot preveni acest lucru. Pur și simplu pune boabe de cafea peste cenușă, astfel încât să poți îndepărta cu ușurință totul, fără să se strecoare și să începi să tușești.

Ajută de îndepărtarea gheții de pe șosea

Dacă locuiești într-un loc cu condiții de îngheț pe timpul iernii, ar trebui să iei în considerare folosirea boabelor de cafea pentru dezghețarea drumului. Este un înlocuitor excelent pentru sare, întrucât boabele de cafea sunt mai ecologice și nu provoacă niciun prejudiciu mediului. Datorită consistenței lor,  creează, de asemenea frecare, ceea ce va reduce șansele de alunecare.

Ajută ca florile să reziste mai mult

Dacă vrei ca plantele tale să reziste mai mult, poți încerca să torni cafeaua diluată în apa pe care o pui florilor – aceasta oferă plantelor un plus de prospețime, pentru mai mult timp. Probabil se datorează azotului, magneziului și potasiului din cafeaua preparată. Dar nu turna cafea concentrată, s-ar putea să fie prea acidă și să omoare florile.

Frăgezește carnea

Acidul din cafea poate ajuta la crearea unei texturi mai moi, mai fragede a fripturii, și poate chiar să îi accentueze aromele. Presară cafea râșnită în marinata pentru friptură și las-o la macerat timp de două ore. Va rezulta o crustă crocantă și delicioasă.

Ajută la combaterea insectelor

Cafeaua conține mai mulți compuși chimici care pot fi toxici pentru insecte. Acesta este motivul pentru care poți folosi boabele de cafea pentru a alunga gândacii, muștele de fructe și alți dăunători. Pur și simplu presară boabele în câteva colțuri ale casei sau așază acolo o ceașcă de cafea. Pentru a ține insectele departe de plantele tale, pune câteva dintre boabe în jurul tulpinilor – va crea o barieră împotriva insectelor sau a melcilor.

Cafeaua clasică

Ultima și nu în ultimul rând cea mai plăcută, boabele de cafea pot fi râșnite și poți să îți faci o cafea delicioasă chiar la tine acasă. Pentru o experiență autentică și un gust proaspăt, poți cumpăra o râșniță manuală și astfel cafeaua preparată de tine va avea un gust absolut minunat.

Neutralizează mirosurile

Cafeaua conține azot care te ajută să scapi de mirosurile neplăcute. Poți face odorizante portabile din șosete sau batiste vechi și să le pui în pantofii, sertare sau geanta de sală. De asemenea, puteți pune niște cafea într-o ceașcă și apoi în frigider pentru a absorbi mirosurile deranjante.

Îndepărtează murdăria de pe vase

Textura boabelor de cafea le face ideale pentru spălarea vaselor și a tigăilor greu de curățat. Doar pune câteva boabe pe burete și spală vasele ca de obicei. Asigură-te că o clătești foarte bine la final.

Sursa: kudika.ro

Distribuie articolul: