O abordare interesantă o au chinezii care se conduc după teoriile Feng Shui în amenajarea noii casei. Filozofia Feng Shui este despre echilibru și despre crearea armoniei în jurul tău, purificând energia negativă. Literalmente, Feng Shui se traduce ca apă și vânt. Se consideră că vântul liniștit și apa curgătoare ca elemente ce contribuie la echilibrul și sănătatea psihică a omului.

Chinezii, prin practicile Feng Shui, susțin că acest proces nu este chiar atât de simplu și banal cum pare. Ba există câteva momente – cheie ce nu trebuie să fie neglijate atunci când decizi că a venit momentul să te acomodezi la noua locuință. Iată câteva din ele:

  1. Când îți împachetezi lucrurile, fă-o cu grijă și acuratețe. Fie ca totul să fie înevlit cu grijă, depozitat în cutii și transportat atent. Fiecare cutie este bine să fie semnată cu ceea ce conține. Astfel, eviți haosul organizatoric.
  2. Când decizi ce lucruri iei cu tine în noua etapă a vieții, în paralel, debarasează-te de lucrurile vechi, rupte, deteriorate sau pe care nu le vei mai folosi. Nu căra cu tine acest bagaj energetic inutil.
  3. Când ajungeți să descărcați lucrurile în noua locuință, primii care intră pe ușă trebuie să fie stăpânii casei, nu hamalii sau alți muncitori. Chiar dacă intri și ieși imediat, primii calcă pragul casei anume stăpânii.
  4. Când părăsești vechiul apartament, lasă totul în stare bună: pereții proaspăt zugrăviți, întrerupătoarele defectate înlocuite cu altele noi, robinetele și tehnica de uz casnic în stare bună. Astfel noii stăpâni ai locuinței îți vor transmite mulțumirea și satisfacția lor, la nivel energetic.
  5. Înainte de a ieși pentru totdeauna din locuința veche, fă curățenie generală. Apoi, stai jos pe scaun sau canapea și adu-ți aminte de toate clipele și evenimentele frumoase petrecute în această casă. Le poți chiar scrie pe o hârtie pe care o vei lua cu tine. Astfel o să pleci cu senzația de gratitudine și fără regrete, spre un nou început.
  6. Când ai intrat în noua ta locuință, fă un ritual de iluminare și curățare. Pentru câteva minute, deschide toate geamurile, ușile, aprinde lumina peste tot și lasă deschise robinetele la baie și bucătărie.
  7. În fiece seară, înainte de culcare, aerisește neapărat locuința.
  8. În prima zi de trai la casă nouă organizează o mică serbare cu dulciuri în sânul familiei. Beți ceai aromat și serviți prăjiturile preferate. Astfel se creează senzația de sărbătoare și voie bună cu care începeți traiul în noua voastră locuință.
  9. Iubește-ți casa așa cum te iubești pe tine însuți. Nu lăsa să se adune mizeria și murdăria, fă periodic o revizuire a obiectelor din casă și aruncă fără regrete lucrurile stricate, inutile sau vechi.
  10. Un ultim lucru important – fii cu băgare de seamă grijă cine îți calcă pragul. Oamenii toxici, depresivi, invidioși, nemulțumiți o să lase mereu o senzație neplăcută în urma vizitei lor. Analizează atent cum te simți după vizita oaspeților și acționează conform concluziilor făcute. Casa ta este cetatea ta!

Autoare: Ana Chiriac

Distribuie articolul: