Activitatea Maiei Sandu este lăudată de unii și criticată de ceilalți. După aproape 4 ani de activitate, șefa statului a răspuns la cele mai importante întrebări.

 

În cadrul unui recent interviu, Maia Sandu a răspuns de ce după toate încercările de a dezvolta țara, Republica Moldova rămâne a fi una destul de săracă financiar.

Sunt multe explicații la acest subiect, corupția rămâne a fi una dintre motive principale. Din cauză că mulți ani la rând la conducerea statului se aflau persoane corupte, țara noastră este una săracă. Acești oameni vor să ascundă corupția cu democrația noastră.
A doua cauză este migrația populației. Mulți specialiști care ar fi putut ajuta la dezvoltarea țării au emigrat.
În ultimii anii au plecat peste 1 milion de oameni. Este o cifră destul de mare, iar din cei plecați puțini care mai vor să revină în țară.
Sperăm că integrarea în Uniunea Europeană ne va ajuta să întoarcem lumea acasă. Pentru aceasta noi ne străduim să îmbunătățim condițiile de viață.

Șefa statului a recunoscut și ce salariu primește. Susține că este unul mai mic decât cel anterior, însă este convinsă că pentru a avea un salariu mai mare este nevoie de a majora și celelalte din țară.

Oficial în euro, am un salariu de 850 euro. Trăiesc doar din salariu și nu sunt unica care trăiesc așa. Dorim ca toate salariile pe țară să fie mari, dar avem mult de muncit.

 

Distribuie articolul: