Ai adormit de multe ori machiată dar nu crezi că este o problemă majoră pentru ten? Chiar dacă ești obosită, să știi că nu ai nevoie decât de 5 minute pentru a-ți hidrata pielea și a te trezi cu un ten catifelat a doua zi.

Ai avut o zi obositoare și ultimul lucru la care te gândești seara este să te demachiezi și să aplici produse de îngrijire? Multe femei au această problemă și ignoră nevoile pielii pentru că adorm înainte de a îngriji tenul în mod corect. Problema este că precis nu-ți va plăcea să te scoli cu urme de machiaj, acnee sau riduri accentuate a doua zi. Simplul gest de a merge la culcare cu un ten acoperit de machiaj va favoriza îmbătrânirea pielii, va accentua cearcănele și va favoriza astuparea porilor, apariția punctelor negre și a coșurilor.

Iată ce consecințe se vor manifesta dacă ai obiceiul să adormi machiată:

1. Ridurile
Toate particulele de machiaj, praf și sebum acumulate pe piele de-a lungul zilei vor accentua stresul oxidativ, afectând stratul de protecție al pielii și diminuând cantitatea de colagen. În acest mod ridurile vor apărea mai repede, iar viteza de adâncire și accentuare a liniilor de expresie se poate dubla.

2. Acneea
Ce-a de-a doua consecință frecventă a machiajului lăsat pe piele în timpul somnului este apariția coșurilor. Particulele de machiaj se vor grupa și vor astupa porii, atrăgând bacteriile care declanșează acneea. Dacă ai o piele grasă evoluția va fi foarte rapidă și în 2-3 zile poți avea puncte negre și multe coșuri. În cazul în care ai pielea sensibilă vei observa și o înroșire accentuată a tenului pentru că nu-i dai ocazia să respire și să refacă bariera de protecție față de factorii iritanți în timpul nopții.

3. Pierderea strălucirii
Fiecare noapte pe care o petreci machiată va face să ai o piele cu aspect tern, din ce în ce mai deteriorată și îmbătrânită.
De ce? Pentru că toate celulele de la nivelul epidermei se refac în timpul nopții, când tu te odihnești. Dacă nu ai înlăturat fondul de ten, concealerul, pudra și restul produselor de machiaj vei stopa acest proces de refacere, cauzând degradarea pielii. Dimineața nu vei vedea în oglindă un ten revigorat, ci pielea obosită care nu poate să respire.

4. Căderea sau ruperea genelor
O linie groasă de creion de ochi și particulele de rimel vor astupa foliculii de păr de la nivelul genelor și vor exacerba producția de sebum din zona pleoapelor. Pot apărea umflături, chisturi sau chiar conjunctivita. Dacă adormi des cu un strat de rimel pe gene să știi că se vor usca și se vor rupe sau vor cădea mult mai ușor.

5. Porii măriți
Nu trebuie să te temi numai de punctele negre și acnee, ci acumularea resturilor de machiaj poate cauza o deteriorare permanentă a pielii prin creșterea dimensiunii porilor, ca urmare a astupării constante.

Care este soluția?

Nu trebuie să dedici o oră curățării și hidratării tenului, ci este suficient să iei măsuri esențiale pentru a te asigura că previi imperfecțiunile și riscurile.

  • Folosește un demachiant cremos, pe bază de ulei, pentru a elimina machiajul.
  • Spală-te cu un gel de curățare cu acțiune blândă pentru a te asigura că nu a rămas nicio particulă de machiaj pe piele
  • Aplică un strat subțire de cremă hidratantă, în special o formulă împotriva poluării, pentru a elimina efectele nocive ale aerului din orașele aglomerate asupra pielii

Sursa: eva.ro

Distribuie articolul: