Pentru acest medicament rușii vor achita o sumă frumușică. Directorul general al companiei „Promomed” a dezvăluit joi, 17 septembrie, cât va costa unul dinbtre cele mai căutate preparate ale momentului.

Directorul „Promomed” Andrei Mladențev a făcut public prețul preparatului rusesc anti-COVID19 „Areplivir”, care va putea fi administrat în condiții de ambulatoriu. Acest medicament nu va fi unul deloc ieftin, prețul său în farmaciile din Rusia va fi de 12 320 ruble pentru 40 comprimate de 200 mg, ceea ce constituie aproximativ 2.728,88 lei (potrivit datelor cursului valutar din 20.09.2020).

„Desigur, nu va apărea peste tot instantaneu. Nu am reușit să livrăm medicamentul către toate farmaciile din țară într-o lună, deoarece am primit, de fapt, un certificat de înregistrare permanentă abia ieri și trebuie să tipărim parametrii distribuției pe pachete”, a declarat acesta.

Areplivir va fi eliberat cu prescripția medicului. Se recomandă utilizarea acestuia din prima zi în care pacientul prezintă simptome de coronavirus, relatează Gazeta.ru.

Medicamentul va apărea în farmaciile din Rusia începând cu 21 septembrie și în curând va fi furnizat în străinătate.

Totuși, virusologul rus, doctor în științe medicale, Anatolii Altstein a menționat că în Rusia acest preparat încă nu și-a demonstrat eficacitatea în tratarea afecțiunii. „Dacă acesta vindecă, pot fi găsite modalități tehnologice de a-l face mai ieftin. Și dacă nu funcționează, atunci nu are prea mult sens, cu excepția celui comercial”, a conchis expertul, potrivit rbc.ru.

Foto: RBK.ru

Distribuie articolul: