Se pare că din ce în ce mai multe cupluri plănuiesc în sfârșit să se căsătorească, dar există o problemă, ar putea fi un pic mai scump decât de obicei. Se estimează că vor avea loc 2,5 milioane de nunți în 2022, pe măsură ce restricțiile COVID-19 încep să se reducă.

În acest an se va înregistra o creștere între 10%-15% a costurilor de nuntă din cauza inflației, pe fondul cererii ridicate, potrivit The Wedding Report, o companie de cercetare care colectează și prognozează statisticile pentru industria nunților.

Înainte de COVID-19, costurile se ridicau în medie la aproximativ 24.000 de dolari, dar de atunci au crescut la aproximativ 27.000 de dolari. În plus, tinerii care vor să organizeze o nuntă cheltuiesc în medie 5.000 de dolari pentru luna de miere și 6.000 de dolari pentru inelul de logodnă, ceea ce duce costul total la 39.000 de dolari. Și în timp ce unele cupluri se pot baza pe membrii familiei pentru ajutor financiar, nu este întotdeauna cazul ca aceștia să-i ajute la nuntă.

Așadar, iată câteva modalități prin care veți putea economisi și bugeta nunta fără a vă îndatora masiv.

Înainte de a planifica orice, stabiliți un buget bazat pe ceea ce vă puteți permite (și familiile voastre, dacă contribuie). Luați fiecare decizie ținând cont de această cifră, indiferent dacă este vorba de 250 de dolari, 5.000 de dolari sau 50.000 de dolari. După ce v-ați stabilit bugetul pentru nuntă, stabiliți câte luni mai aveți de economisit.

Și tu ești în lista celor care doresc să-și sărbătorească nunta?

Sursa: alephnews.ro

Distribuie articolul: