Din cauza pandemiei COVID-19, afacerile mici sau mijlocii au de suferit enorm. Disperați de circumstanțele în care și-ar putea pierde mărfurile la care au muncit atât, poducătorii locali au început să își vândă produsele pe internet la prețuri simbolice. Lilu a venit cu o idee ingenioasă care i-a unit pe toți la un loc, iar noi putem procura alimentele produse acasă.

Prezentatoarea Lilu Ojovan, cunoscută și pentru susținerea întreprinderilor pe perioada de carantină, a reușit să implementeze o idee ce sare în ajutorul afacerilor. Aceasta a creat o pagină de Instagram prin care promovează producătorii locali.

„De la castraveți și salată, până la carne de miel și lapte de măgăriță – de toate găsiți. Plus din toate zonele țării, nu doar din Chișinău.

Îndemnăm producătorii atunci când își livrează produsele să poarte măști și mănuși. Vă mulțumim pentru distribuiri și promovări. Facem cu toții o treabă minunată. Ne ajutăm și cu toții vom avea bile albe la Doamne-Doamne sau puncte la karmă”, a spus Lilu.

View this post on Instagram

@produs.acasa in Moldova 🇲🇩 acum mai mult ca niciodată e necesar sa #susținemproducătoriilocali De la castraveți 🥒 și salata 🥬 pana la carne de miel și lapte de măgărița – de toate găsiți. Plus din toate zonele țării, nu doar Chișinău. De ieri pana azi profilul @produs.acasa unde se întâlnesc micii producători cu doritorii de a cumpăra sănătos, crescut sau obținut cu drag acasă – a depășit de 11.000 urmăritori. Împreuna cu 4 albinuțe administram mesajele care vin, postam poze, încercam sa asiguram vizibilitate pentru toți care vor sa ajungă cu anunțul pe profil. @adi.batrincea @irinaspinei @mihaela_balann și @gradina.bunatatilor pentru dedicatie și timp. Îmbrățișări 🤗 Îndemnam micii producători atunci când își livrează produsele sa poarte măști și mănuși. 🙏🏻Va mulțumim pentru distribuiri și promovări. Facem cu toții o treaba minunata. Ne ajutam și cu toții vom avea bile albe la Doamne, Doamne sau puncte la karma.🙏🏻 Cum am spus data trecută – proiectul este doar pe Instagram, pe Facebook sunt deja multe grupuri – aici nu. Dar din propriile analize – Știu ca foarte mulți dintre cumpărători nu petrec timpul pe Facebook. Dacă cunoasteti mici producători, vecini, amici, rude – care nu au ce face cu produsele – îndreptăți-i către noi. Așteptam mesaje pe pagina. 🤗

A post shared by Lilu.ojovan (@lilu.ojovan) on

Pe lângă asta, Lilu a îndemnat oamenii să informeze micii producători, rude sau amici despre existența contului, pentru a-i ajuta în vânzarea produselor. Internauții se arată încântați de oportunitatea oferită, iar contul a adunat în doar 24 ore, peste 11 mii de persoane.

Dacă doriți și voi să contribuiți cumpărând produse de acasă, în zona în care locuiți, găsiți mai multe detalii pe pagina ProdusAcasă.

Bloggera Daniela Dermengi a creat GrupulTârgul magazinelor și serviciilor online din Rep.Moldova” – fiind o pagină pentru promovarea tuturor magazinelor și serviciilor de care poți beneficia online în țara noastră. O altă pagină unde poți achiziționa produse eco și artizanale este grupul Piața EcoLocal.

Sursa: Instagram

Vezi și: Lilu: „Cine vrea, aleargă maratoane și la balcon”. Top 6 lucruri pe care le face vedeta pentru a nu „rupe cântarul” după carantină (Foto)