Online-ul este prezentul și viitorul. De acest lucru ne convingem și în această perioadă incertă și alertă, generată de Coronavirus. Bloggera Daniela Dermengi a creat Grupul „Târgul magazinelor și serviciilor online din Rep.Moldova” – fiind o pagină pentru promovarea tuturor magazinelor și serviciilor de care poți beneficia online în țara noastră.

„Sperăm cât mai curând să dai mâna cu oamenii din spatele magazinelor și serviciilor online, iar situația de acum să-i determine pe antreprenori să-ți dea o motivație pentru a cumpăra și achita online. „Economia digitală este considerată a fi a patra revoluție industrială, caracterizată prin capacitatea de a transforma economii, locuri de muncă și chiar societatea în ansamblu, prin introducerea de noi tehnologii și procese. Este de așteptat ca economia digitală să contribuie la egalizarea socială și economică.” (Deloitte).

„Demult aveam ideea de a crea un eveniment care să pună în contact clienții cu antreprenorii din spatele magazinelor și serviciilor online. Este ocazia de a cunoaște produsul/serviciul și de a înțelege ce avantaje îți oferă shopping-ul/deservirea online și achitările cashless – ție, dar și economiei. Cu situația actuală ne dăm seama că online-ul ne ține în tonus. E o situație care va motiva și antreprenorii să se reinventeze!”

Pe grup fiecare producător autohton sau prestator de servicii online de la noi poate posta despre ceea ce vinde și cum livrează produsele în perioada respectivă. Grupul este o mână de ajutor pentru afacerile mici, la început de cale, dar și pentru cei care caută soluții alternative pentru a-și comercializat și promova produsele. Am întrebat-o pe Daniela care a fost imboldul ei pentru a crea acest grup.