Te salut! Multă vreme a mai trecut de când n-am mai exploarat Republica Moldova. Ei bine, weekend-ul trecut am fost tentați să ajungem la Pensiunea „Casa Părintească”. 

„Casa Părintească” sau muzeul satului, așa cum este cunoscută printre locuitorii raionului Călărași, este situată în satul Palanca și este un adevărat muzeu al vieții rurale. Proprietara acesteia, Tatiana Popa, a transformat casa familiei sale într-un muzeu al meșteșugurilor. Muzeul afișează articole ale vieții tradiționale țărănești, inclusiv textile vechi, articole de uz casnic, unelte, fotografii și o varietate de materiale textile, cusături și țesături.

Muzeul a fost deschis în anul 2000. Tatiana Popa, femeia cu o seninătate greu de descris în cuvinte, spune că scopul acestui muzeu este renaşterea tradiţiilor şi obiceiurilor în casa părintească de la ţară.

Acasă la Tatiana Popa timpul stă în loc. O adevărată oază de liniște, pace și mult-mult verde.

După ce ne-a făcut o excursie în muzeu, Tatiana ne-a arătat și „cireașa de pe tort” a locului- grădina imensă din spatele muzeului și o casă în copac, exact ca cea din copilărie.

Muzeul nu are o taxă de intrare, fiecare poate lăsa atât cât dorește.

Distribuie articolul: