În acest weekend ai invitați? Include în meniu cartofi la cuptor! Ingrediente:
5-6 cartofi 
1 ceapă
1 legătură ceapă verde
1 morcov
cârnaț 300 g
3-4 ouă
150 g cașcaval
100 ml lapte
3 linguri ketchup
20 ml ulei
câteva fire de pătrunjel
sare, piper după gust

Cartofi la cuptor, foto:gustos.ro

Cum se prepară?
Curățați ceapa, morcovul și cartofii. Tocați mărunt ceapa, tăiați morcovii felii subțiri, cartofii felii mai grosuțe, de 7-8 mm iar cârnații felii de 4-5 mm grosime.Puneți uleiul într-un vas de sticlă termorezistență, ceapă tocată, feliile de morcov, deasupra un rând de felii de cartofi, feliile de cârnați, apoi acoperiți cu ultimul rând de felii de cartofi.

Cartofi la cuptor, foto:gustos.ro

Turnați în vas 250-300 ml apă, puneți capacul și dați-l la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 30 minute. Preparați un amestec omogen din ouă, lapte, ketchup sare, piper și turnați-l peste cartofi. Radeți deasupra cașcaval și dați cartofii la cuptor, fără capac, încă 10-15 minute să se rumenească frumos.

Cartofi la cuptor, foto: gustos.ro

Garnisiți porțiile cu frunze de pătrunjel, felii de roșii, castraveți sau ardei gras.

Poftă bună!

Sursa: gustos.ro

Distribuie articolul: