Campania Națională de Promovare a Lecturii „Cartea Deschisă” este în plină desfășurare. Scriitori, traducători, jurnaliști, critici literari etc. vizitează instituțiile educaționale și cele culturale din Republica Moldova, aducând (și la propriu) Cartea cât mai aproape de cititorul avizat și cel în formare.

Pentru perioada 18-22 noiembrie 2024 este stabilit următorul program:

Marți, 19.11.2024, Moni Stănilă și Alexandru Vakulovski vor avea întâlniri în IP LT „M. Eminescu” din Sadaclia, raionul Basarabeasca și în IP LT „M. Basarab” din or. Basarabeasca.

Miercuri, 20.11.2024, Valentina Șcerbani și Paula Erizanu vor fi în discuții cu elevii și profesorii din IP Gimnaziul Târnova, raionul Dondușeni și cu cei din IP LT „A. Mateevici” din or. Dondușeni.

Joi, 21.11.2024, Valentin Guțu și Gheorghe Erizanu sunt așteptați în IP Gimnaziul Pererâta din raionul Briceni și în IP Gimnaziul „M. Cimpoi” din Larga, Briceni.

La fel joi, 21.11.2024, Mircea V. Ciobanu și Ivan Pilchin se vor întâlni cu elevi și profesori din IP Gimnaziul Țarigrad, raionul Drochia, și din IP LT „B.P. Hasdeu” din or. Drochia.

Vineri, 22.11.2024 Silvia Goteanschi și Alexandru Bordian vor fi în alte localități de la nord, și anume la IP LT „V. Coroban” din or. Glodeni și la IP Gimnaziul Hâjdieni, raionul Glodeni.

Campania Națională de Promovare a Lecturii „Cartea deschisă” a fost inițiată cu prilejul instituirii Zilei Naționale a Lecturii (14 februarie 2023, de ziua de naștere a poetului Grigore Vieru).

Scopul proiectului constă în dezvoltarea și consolidarea interesului față de lectură, stimularea libertății de exprimare, a gândirii critice, a inițiativei creative în rândurile generației în creștere, prin crearea condițiilor și contextelor motivante de lectură în biblioteci și școli.

Unul dintre obiectivele acestei Campanii este crearea unei rețele de Cluburi de lectură în bibliotecile publice, școlile, colegiile, universitățile, centrele pentru tineret, casele de cultură etc. din Republica Moldova este e 

#CarteaDeschisă se desfășoară sub patronajul președintei Republicii Moldova, doamna Maia Sandu. Proiectul este inițiat de Ministerul Culturii și Ministerul Educației și Cercetării, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române, Uniunea Editorilor din Republica Moldova, Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova, Institutul pentru Inițiative Culturale și Educaționale, Departamentul pentru Relația cu Republica Moldova al Guvernului României, Uniunea Editorilor din România etc.

Parteneri media Moldova 1, Radio Chișinău, TVR Moldova ș.a.

 

Distribuie articolul: