Carte de vizită pentru femeile active – Picioarele frumoase! Picioarele frumoase au fost mereu un punct forte pentru aspectul unei doamne. Cu atât mai triste sunt cazurile în care femeile active, ce au grijă de felul în care arată, nu reușesc să obțină o formă ideală nici prin modul de viață, exerciții fizice, masaj… Din fericire, chirurgia plastică are soluții pentru orice situație.

Lipoaspirația gleznelor/gambelor, micșorarea coapselor

Gleznele fine, subțiri și elegante pot fi obținute prin lipoaspirația părții inferioare a gambelor. Deși există câteva din motivele pentru care gleznele pot fi groase: o statură scundă, mușchi mai lățiți, o structură mare a oaselor, limfodrenaj insuficient, chiar și înlăturarea unei cantități mici de grăsime poate schimba drastic aspectul gleznelor, gambelor și picioarelor, în general. Scopul final este de a face piciorul să arate mai fin și mai simetric.

În ultimele decenii cererea pentru acest tip de operație a devenit din ce în ce mai mare și popularitatea acestei intervenții a crescut foarte mult, comparativ cu alte operații plastice. Deoarece este o procedură mai puțin invazivă decât operațiile estetice efectuate în alte părți ale corpului, liposucția gleznei presupune o anestezie mai ușoară, chiar poate fi efectuată cu anestezie locală. Grăsimea păstrată în această zonă poate fi ereditară și eliminarea acestor rezerve de țesut adipos pot reduce circumferința gleznei foarte mult, până la jumătate.

Micșorarea coapselor este, de asemenea, adesea solicitată, deși în ultimii ani liposucția acestei zone nu este prioritară pentru femei, deoarece coapsele voluptoase și fundul bombat sunt la modă.

Mărirea gambelor

Pentru mărirea gambelor optează, de obicei, persoanele ce vor să echilibreze volumul dintre coapse cu gleznele și picioarele mici. Augmentarea gambelor se poate face cu implanturi ori prin lipofilling, în funcție de preferințele și planurile pacientei. Pentru a umple gambele subțiri și a le da o formă armonioasă se apelează la o soluție bine cunoscută – implant din silicon, creat special pentru a mima cât mai bine și mai natural mușchii gastrocnemieni bine reliefați. În mod practic, implanturile se plasează în zona internă a gambelor printr-o incizie în pliurile din spatele genunchiului. În anumite situaţii se pot introduce şi implanturi în zona de exterior a gambei.

Există și opțiunea de lipofilling, care se face cu grăsime proprie recoltată prin liposucție dintr-o zonă unde aceasta se află în exces. Mărirea gambelor prin implanturi este o operație permanentă, în timp ce efectul cosmetic după injectarea grăsimii proprii se poate schimba în timp (mai ales dacă masa corporală fluctuează intens). Totuși lipofillingul gleznelor este popular, deoarece lipofillingul este natural combinat cu aspirarea țesutului gras, deci se obține un efect dublu asupra proporțiilor corporale. Volumul pleacă din zonele problematice și este adăugat acolo unde este binevenit.

Evident, fiecare caz este individual, la fel ca și gusturile și preferințele oamenilor. Pentru un rezultat optimal și picioare seducătoare este necesară colaborarea cu un specialist experimentat, cu o cunoaștere profundă a chirurgiei plastice și cu ani de practică în portofoliu.

Pentru a programa o consultație cu un asemenea expert, este suficient un apel la nr. +37379432776 sau 373 (22) 202373.

P