Știm că e destul de probabil să te fi obișnuit deja cu situația de pandemie cauzată de COVID-19. Totuși, încă nu este cazul să lași baltă precauția, iată de ce astăzi o să abordăm subiectul vizitelor la magazin, locul în care ajungi inevitabil, chiar și pe timp de pandemie. Vezi mai jos de ce trebuie să ții cont și la ce să ai grijă, la magazin.

După 15 mai, când starea de urgență se va termina, rămâne la latitudinea fiecărei persoane cum alege se comporte și se protejeze. De aceea, este recomandat te informezi foarte bine și știi ce ai de făcut pentru a rămâne în siguranță.

Cel mai periculos loc din supermarket

Conform experților în sănătate publică, cel mai riscant spațiu din orice magazin este casa de marcat. „Este locul prin care trece fiecare client și în care se staționează destul de mult, cât timp produsele circulă pe bandă”, explică epidemiologul Brandon Brown.

Pentru este un loc intens circulat, iar sute de clienți petrec cel puțin 5-10 minute acolo, zona caselor de marcat poate reprezenta un risc real de contractare a virusului.

3 sfaturi utile pentru vizitele la supermarket care te vor ajuta să diminuezi riscul de infecție

1. Atinge cât mai puține lucruri 

Regula nr. 1 de care ar fi bine ții cont în perioada următoare spune atingi cât mai puține obiecte. Cu alte cuvinte, încearcă limitezi contactul cu rafturile, frigiderele, cântarele pentru fructe și legume, precum și cu alte persoane.

Chiar dacă vrei atingi un produs pentru a vedea eticheta sau pentru a citi ingredientele, încearcă eviți acest lucru. Informează-te cu privire la produse înainte mergi la cumpărături, folosind informațiile disponibile online.

De asemenea, când ajungi la casa de marcat, fii extrem de atentă. Pune produsele pe bandă fară atingi banda, balustradele sau alte obiecte din jur (coșurile sau cărucioarele altor clienți, panoul dintre tine și casier, POS-urile).

2. Indiferent cât de tare te grăbești, păstrează mereu distanța

Știi exact ce produs vrei iei de pe raft și știi exact unde acesta este poziționat. Ajungi în raionul respectiv, te îndrepți spre zona de interes, dar cineva este deja acolo, căutând un produs.

Chiar dacă te grăbești și de-abia aștepți ieși din magazin, ai răbdare și nu te înghesui cu alte persoane. Păstrează distanța de un metru și, dacă este nevoie, așteaptă ca alți clienți se îndepărteze.

La casa de marcat funcționează aceleași reguli. Păstrează distanța cât timp aștepți la coadă. Până la urmă, chiar dacă te apropii mai mult de cel din față, nu vei ajunge mai repede!

3. Nu cumpăra produse așezate la casa de marcat

De multe ori, cât îți aștepți rândul la casă, îți atrag privirea anumite produse de pe rafturile din apropiere. Știi exact despre ce vorbim: mici gustări, o sticlă cu apă sau suc, o gumă de mestecat sau poate un pachet de șervețele.

Chiar dacă ai uitat cumperi ceva, evită iei produsele dispuse în această zonă. Dacă, totuși, o faci, dezinfectează ambalajele când ieși din supermarket.

Nu în ultimul rând, odată ce ai trecut de zona caselor, oprește-te pentru câteva secunde și dezinfecteazăți cu atenție mâinile.

Sursa: AndreeaRaicu.ro