Noul film „Dune”, bifează cu succes așteptările fanilor la capitolul imaginației. În film nimic nu pare să fie în plus, navele uriașe, viermii gigantici, costumele, muzica, decorurile faraonice, planetele, chiar și actorii talentați, totul e la locul potrivit. Tu ai reușit să vizionezi filmul? 

Foto: bbc.com

Potrivit hotnews.ro cartea „Saga Dune” a fost recunoscută în 2003 drept cea mai populară serie de cărţi din istorie. Autorul american Frank Herbert, a scris prima carte a seriei în 1965. Apoi, au urmat alte cinci volume şi un film în 1984.

Acum, „Dune” revine pe marele ecrane avându-l ca regizor pe Denis Villeneuve, nominalizat la Oscar. Filmul chiar dacă are peste două ore, el acoperă doar jumătate din carte și se termină fix înaintea punctului culminant.

Cu toții ne-am dorit un film „Dune” care să se ridice la pretențiile imaginației noastre. O ecranizare care să livreze „imagini canonice” și care să te facă să te ridici din scaunul de cinematograf de la atâtea emoții. Iar mesajul cel mai important din acest film este că: „frica ucide mintea”.

Foto: imdb.com

„Dune” este o călătorie mitică și încărcată de emoții a unui erou, spune povestea lui Paul Atreides, un tânăr genial și talentat născut cu un destin mai măreț decât și-l poate închipui, care trebuie să călătorească până pe cea mai periculoasă planetă din univers pentru a asigura viitorul familiei și al poporului său. Pe măsură ce forțele răuvoitoare intră într-un conflict cu privire la probabil cea mai prețioasă resursă în existență – un bun care poate descătușa potențialul complet al omenirii. În acest conflict supraviețuiesc doar cei care își pot învinge frica.

Foto: variety.com

Filmul „Dune” are loc într-un viitor îndepărtat în care familii nobiliare de pe planete diferite jură credință unui împărat cu puteri absolutiste. Are un scenariu complex pentru că politica, religia, casele nobiliare aflate în conflict, dragostea și trădarea joacă fiecare rolul lor.

Conform bazaar.ru, regizorul, producătorul și scenaristul filmului Denis Villeneuve va continua să lucreze la a doua parte a filmului. Actorii principali vor reveni și ei pe platourile de filmare. Continuarea filmului va fi lansată peste 2 ani – în octombrie 2023.

Reprezentanții companiei de producție „Legendary”, cei care au fost implicați în lansarea primei părți, au comentat și ei noutatea „Acesta este doar începutul. Mulțumim tuturor celor care l-au vizionat deja pe „Dune” și celor care o vor face în zilele și săptămânile următoare. Suntem foarte încântați să ne continuăm călătoria!”

Tu ce părere ai despre film?

Distribuie articolul: