Primăvara este perioada când obosim prea ușor și simțim că nu avem suficientă energie pentru planurile de zi cu zi. Problema poate fi din cauza carenței de vitamine și minerale. O soluție care ne poate ajuta este ca, pe lângă o dietă echilibrată și variată, să luăm suplimente alimentare, în funcție de necesitățile organismului. Cum înțelegem că avem nevoie de ele și cum să le alegem corect, ne învață specialista în nutriție, Maria-Victoria Racu.

„Primăvara putem simți oboseală, lipsa forțelor, ba chiar indispoziții. De cele mai multe ori aceste stări sunt provocate de lipsa vitaminelor și a mineralelor din organism. Rareori, putem ajunge și la carențe alimentare. O carență alimentară este o insuficiență pronunțată de vitamine și de minerale care aduce cu sine și unele semne clinice precum oboseala, lipsa poftei de mâncare, cârceii sau răcelile frecvente.

Dacă apar aceste simptome nu ezitați să vă adresați medicului și să faceți o analiză a stării de sănătate, iar apoi să primiți indicațiile necesare. Este bine să cunoaștem că în această perioadă este bine să facem cure cu suplimente alimentare. Este foarte important să le alegem pe cele de calitate”, explică medicul nutriționist.

Pentru aceasta puteți urma 5 pași:

1. Verificați cine este producătorul și din ce țară provine suplimentul. Are oare acesta un site unde puteți verifica care este compoziția suplimentului? Dacă nu, atunci ar putea fi vorba de un supliment de proastă calitate.

2. Este foarte important să vă asigurați că suplimentul are toate certificatele de calitate precum GMP, HACCP, ISO sau GOST. Dacă nu le are, despre ce calitate poate fi vorba?

3. Verificați termenul de valabilitate. Un supliment de calitate nu are termenul de valabilitate mai mult de câțiva ani.

4. Care este compoziția suplimentului, conține acesta multe și de toate? Mai bine, puneți-l deoparte. Există minerale care nu prietenesc între ele, astfel încât un supliment alimentar conține puține vitamine și minerale.

5. Când este posibil optați pentru suplimente cât mai naturale: extracte din fructe, din legume sau din plante aromate. În așa fel suplimentele alimentare se vor absorbi în proporție maximă.

„Nu uitați, niciodată, niciun supliment alimentar nu poate înlocui o dietă echilibrată și variată. Fiți atenți la suplimente!”, ne îndeamnă Maria Victoria Racu, specialista în nutriție.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Maria-Victoria Racu (@mvrnutrition)

Sursa: Instagram / Mvrnutrition