Experta căreia îi aparține declarația de mai jos a asistat numeroase nașteri, este pediatru, iar pe lângă asta - redactorul unei reviste legate de nașteri și o bloggeriță extrem de activă pe Instagram. Se numește Tanya Butskaya, iar mai nou, experta s-a oprit asupra unui subiect „durut” de către majoritatea mămicilor: slăbitul după naștere. Ce sfaturi a lăsat doctorița, vedeți mai jos.

„Voi începe de la axioma că o sarcină normală, la fel ca și perioada alăptării, nu constituie o bază pentru a adăuga în greutate. Pentru nimic nu trebuie să acceptați ideea „acum sunt însărcinată, pot să mănânc ce vreau, căci voi slăbi mai apoi.”Greutatea acumulată în exces pe parcursul sarcinii poate crea dificultăți în timpul nașterii și chiar pot îmbolnăvi fătul. 

Dacă ați adăugat totuși în greutate, de la câteva kg și până la câteva zeci, după naștere este permis să slăbiți și chiar trebuie. Mai întâi de toate, aveți nevoie de: dorință, autodisciplină, timp și un scop foarte bine fixat. 

Există un anumit de kilograme care nu poate fi dat jos? Orice persoană cu greutate în plus poate slăbi. Sunt diferite doar eforturile, metodele de slăbit și eforturile investite în atingerea scopului. Desigur, la asta nu se referă greutatea acumulată din cauza îmbolnăvirilor sau consumului de medicamente.

Când puteți începe să slăbiți, după ce ați născut? Dacă vorbim despre un complex de tipul alimentație + sport + masaj + metode de corecție cu ajutorul aparatelor, asta trebuie să se întâmple după încheierea lactației, dar nu mai devreme de 1,5 – 2 luni de la nașterea naturală și 2-3 luni de la cezariană.

Din păcate, antrenamentele solicitante la sală și limitarea numărului de calorii consumate sunt rău compatibile cu alăptatul și pot duce la pierderea lactației”, spune Tanya Butskaya.

cats

Foto: Instagram.com/postpartum

Distribuie articolul: