Tzatziki este un sos universal care se potrivește, practic, cu orice fel de mâncare. Se gătește rapid, m-am convins personal, iar gustul este mult prea delicios pentru a nu-l savura împreună cu toată familia. Ingrediente? Sunt chiar cele mai simple!

Ingrediente

  • iaurt grecesc 400g
  • lămâie 1/3
  • sare, piper
  • o mână de mărar
  • un cățel de usturoi
  • un castravete

Mod de preparare

  1. Mărunțește castravetele cu ajutorul unei răzători. Adaugă un praf de sare, amestecă și lasă pentru câteva minute.
  2. Pune iaurtul într-un bol adânc, stoarce sucul din lămâie.
  3. Mărunțește mărarul și usturoiul. Adaugă-le la iaurt.
  4. Scurge sucul din castravetele mărunțit și adaugă-l la celelalte ingrediente.
  5. Adaugă sare, piper după gust și amestecă intensiv până la încorporarea tuturor ingredientelor.
  6. Servește cu bruschete, toasturi sau oricare alt fel de mâncare.

Poftă bună!

P.S. Dacă pregătești orice rețetă preparată de #FeteleEA, te îndemn să postezi fotografiile pe rețelele sociale și să etichetezi Revista EA.