Îți amintești de gustul brioșelor din copilărie? Dulci, aerate și foarte moi, care se potrivesc extrem de bine cu orice cremă. Ți-a provocat o nostalgie aceste cuvinte, nu? Atunci hai să transformăm nostalgia în brioșe numai bune de mâncat. 

Ingrediente

  • 120 g de unt
  • 3 ouă
  • 90 g de zahăr
  • 60 ml de lapte
  • un praf de sare
  • vanilie
  • 200 g de făină
  • 10 g de praf de copt

Pregătire

Lasă untul la temperatura camerei pentru 10 minute, apoi adaugăl într-un bol împreună cu ouăle, vanilia, laptele și zahărul. Mixează toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, până acestea se încorporează bine. Atrage atenția ca să nu rămână bucăți mici de unt. Treptat, adaugă făina cernută și mixează pentru a evita formarea cocoloașelor. Adaugă și praful de copt, iarăși mixează. Masa obținută, împarte-o în 12 forme pentru copt și pune-le la cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Servește cu plăcere!