Tot mai rapid ne apropiem de Crăciun și Anul Nou, ceea ce înseamnă că toate gospodinele se pun pe gânduri cu ce meniu festiv să uimească oaspeții în acest an. Un pic de inspirație, fantezie, dorință și bucatele frumoase, dar și gustoase, sunt gata. Astăzi pregătim un brăduț, care poate servi atât în calitate de desert pe masa de sărbătoare, cât și în calitate de aperitiv (în funcție de umplutură). 

Ingrediente

 • aluat foietaj
 • un ou
 • 200 g de mac
 • 4 linguri cu zahăr
 • 100 ml apă

Mod de preparare

 1. Formează patru bile din tot aluatul. Întinde aceste bile până obții un dreptunghi. Aluatul nu trebuie să fie gros!
 2. Din dreptunghi, decupează un triunghi. Procedează așa cu fiecare bilă de aluat. Resturile de aluat lasă-le de-o parte. Nu uita să decupezi și tulpina brăduțului.
 3. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, mixează macul. Apoi adaugă la el zahărul, apa și mixează cu ajutorul unei linguri.
 4. Întinde pe fiecare strat circa 2-3 linguri cu mac. Repetă această procedură până acoperi cu ultimul strat de aluat.
 5. Acum, taie ramurile laterale ale bradului, de la margine până la trunchiul decupat mai devreme. Răsucește fiecare fâșie în spirală.
 6. Din aluatul rămas, decupează „jucăriile” pentru brăduț.
 7. Decorează brăduțul cu stea și alte jucării decupate anterior.
 8. La final, unge totul cu un ou bătut și pune brăduțul obținut în cuptorul preîncălzit la 180 grade până acesta se rumenește frumos.

Cu această rețetă cu siguranță îi veți uimi pe toți, pe cât de frumos arată brăduțul, pe atât de gustos este! Iar cum spuneam și anterior, în funcție de umplutură, el poate fi servit atât ca aperitiv, cât și ca desert.

Poftă bună să aveți!