Gustările de peste zi și momentele de relaxare la o cafea vor căpăta un alt gust alături de acești biscuiți cu cocos și cremă de caramel! Tu și cei dragi nu veți putea să vă opriți doar la unul sau doi!

 

Ingrediente pentru două tăvi

500 g de făină

260 g zahăr

240 g unt

6 gălbenuşuri

1 lingură fulgi nucă de cocos

Pentru crema de caramel:

1 l lapte cald

4 gălbenuşuri

100 g zahăr pudră

1 plic zahăr vanilat

100 g zahăr tos

50 ml apă caldă

fulgi de nucă de cocos, pentru ornat

Mod de preparare

Amesteci făina cu zahărul. Adaugi untul, fulgii de nucă de cocos și gălbenușurile, apoi frămânți. Înfăşori aluatul în folie alimentară şi-l introduci în frigider.

După o jumătate de oră, presari făină pe masa de lucru, întinzi aluatul în foaie potrivit de groasă şi tai biscuţii cu ajutorul unei forme rotunde sau a unui pahar. Îi aşezi într-o tavă tapetată pe care o introduci în cuptorul preîncălzit, circa zece minute. Procedezi la fel cu restul de biscuiţi.

Pentru cremă, caramelizezi zahărul, apoi torni apa caldă şi laşi la fiert la foc mic până la dizolvarea caramelului. Amesteci laptele cald cu zahărul vanilat, apoi încorporezi în el caramelul.

Separat, baţi gălbenuşurile cu zahărul pudră. Peste ele, se pune compoziţia cu caramel. Amesteci şi pui totul pe foc mic până se îngroaşă, fără a lăsa să fiarbă. Uneşti biscuiţii  cu această cremă şi treci marginile fiecărui sendviş de biscuiţi prin fulgi de nucă de cocos.

Distribuie articolul: