Bill Gates presupune că pandemia provocată de apariția noului tip de virus, ar putea fi agravată în toamnă. Iată ce a declarat acesta.

Bill Gates, fondatorul Microsoft Corporation și unul dintre cei mai bogați oameni de pe glob, a declarat că odată cu venirea toamnei, situația creată de Covid-19 s-ar putea agrava.

„Vara este o perioadă bună. Vremea caldă scade riscul de infecție, iar oamenii petrec mai mult timp în aer liber. Dar toamna poate deveni una mai grea, dacă tratamentele propuse și măsurile de prevenire nu vor anticipa toată situația”, a spus Gates.

Acesta a subliniat că pandemia trebuie tratată în mod serios: purtați măști de protecție în public și mențineți distanța socială. „Din păcate, americanii nu au luat în serios pandemia și priviți care este rezultatul”, spune Gates.

Mai devreme, Gates a spus că lumea se va putea întoarce la regim normal nu mai devreme decât un an sau chiar doi. „Nu ne vom întoarce la viața normală în curând, deoarece oamenii se vor teme de infecție și își vor schimba obiceiurile din această cauză. Ei nu se vor întoarce pe stadioane până nu va exista un medicament sau un vaccin care va preveni, în mod sigur,  cazurile de deces din cauza coronavirusului ”, a spus Gates.

Fundația de caritate a lui Bill Gates și a soției sale, Melinda Gates, a donat mai mult de 100 de milioane de dolari pentru lupta cu coronavirusul. Printre măsurile luate s-au inclus: dezvoltarea unui vaccin și dezvoltarea spitalelor mobile pentru infectați.

Sursă: glamour.ru