Bill Gates a prezis când va fi următoarea pandemie. Potrivit acestuia, pandemia se poate întâmpla atât peste 20 de ani, cât și  peste trei ani. 

Bill Gates, fondatorul companiei Microsoft și unul dintre cele mai bogate persoane din lume, a numit termenul când ar putea apărea următoarea pandemie. Despre acest lucru el a relatat în podcastul realizat de Rashida Jones.

„Dacă suntem norocoși, următoarea pandemie va avea loc în 20 de ani. Cu toate acestea, trebuie să presupunem că acest lucru se poate întâmpla și în următorii trei ani. Următoarea pandemie nu va avea consecințe atât de devastatoare, pentru că vom fi pregătiți. Nu vom fi atât de proști a doua oară”, a spus Gates.

Gates a remarcat, de asemenea, că dacă vaccinurile dezvoltate de companiile americane Pfizer și Moderna se dovedesc eficiente, lumea se poate întoarce la vechea sa viață vara viitoare. „Este foarte probabil ca multe să revină la normal până în vară. Putem să ne întoarcem la birouri, să deschidem restaurante și baruri. În toamna anului 2021, copiii vor putea reveni la școală ”, a prezis Gates.

Dezvoltatorii de vaccinuri Pfizer și Moderna spun că vaccinurile sunt eficiente la 90% și au fost testate. Vaccinările vor începe în Statele Unite încă de la sfârșitul lunii decembrie. Locuitorii din alte țări vor primi vaccinul nu mai devreme de luna februarie.

În timpul unei conversații cu Jones, Gates a mai menționat că, după pandemie, lumea se va schimba. Astfel, 50% din întâlnirile de afaceri vor avea loc online, iar 30% dintre angajații de la birou vor continua să lucreze de acasă.

Reamintim că fundația caritabilă a lui Bill și a soției sale, Melinda Gates, a alocat peste 100 de milioane de dolari pentru combaterea COVID-19 – banii au fost folosiți pentru a dezvolta un vaccin și a organiza spitale mobile suplimentare pentru pacienți.

Sursă: glamour.ru