Probabil, fiecare dintre noi mai ține minte gustul de magiun din prune copt la foc deschis, pe care bunica ni-l ungea din belșug pe o felie de pâine proaspătă cu unt. Acel gust dulce – acrișor combinat cu savoarea catifelată a untului și cu pâinea crocantă era un veritabil deliciu al serilor lungi de toamnă sau al dimineților de iarnă. Cu siguranță, este o amintire la care trebuie să revenim cât mai des, deoarece prunele sunt un aliment indispensabil pentru sănătatea și imunitatea noastră.

Care sunt beneficiile acestui fruct și de ce trebuie să-l consumi cu regularitate? Află din rândurile următoare.

Prunele uscate – aliatul unui colon sănătos

Colonul este zona în care se desfășoară ultima etapă a digestiei, zona în care se asimilează preponderent toate substanțele nutritive de care are nevoie organismul nostru. Totuși, în ultimele decenii o afecțiune majoră afectează sănătatea acestuia, dezechilibrându-i flora și provocând disconfort. Este vorba de așa numitul sindrom al colonului iritat. Prunele uscate au puterea de a echilibra funcționarea colonului, prevenind iritarea acestuia și favorizând un scaun regulat.

Consumate zilnic, acestea reușesc să suplinească necesarul de fibre, astfel încât digestia ta va funcționa ca un ceas elvețian, iar tu te vei bucura de un aport considerabil de energie.

Prunele – primul ajutor al unui creier sănătos

Un studiu recent efectuat de Universitatea de Medicină din Taipei a demonstrat că prunele uscate sau proaspete au rol benefic asupra funcționării cognitive a creierului, deoarece reduc considerabil din volumul colesterolului, ajutând structura cerebrală să funcționeze mult mai bine. Totodată, utilizarea rezonabilă și regulată a acestora în alimentație scade considerabil riscul survenirii accidentelor vasculare, prunele îmbunătățind simțitor fluxul sangvin.

În plus, știm cu toții că unul dintre efectele nedorite asupra creierului este îmbătrânirea, iar pentru a o stopa prunele sunt exact ceea de ce are nevoie acesta. Grație vitaminei K, numită menadionă, este menținută în normă funcția de coagulare a sângelui, ceea ce permite o oxigenare corespunzătoare a creierului, menținându-l puternic și tânăr o perioadă îndelungată de timp.

Consumul regulat de prune – garanția unor oase și mușchi puternici

Dacă până nu demult prunele erau asociate doar cu o digestie calitativă, acum acestea au devenit și o sursă eficientă de calciu, magneziu, zinc și vitamina C. Această combinație de nutrienți asigură sănătatea și fortificarea oaselor, care zi de zi sunt epuizate de un constant efort. Prunele sunt și o sursă bogată de bor, un mineral vital pentru sistemul osos.

Indiferent care este motivul pentru care vrei să consumi prune și de forma acestora (uscată sau proaspătă), apelează la Fruit Agro. Echipa Fruit Agro îți pune la dispoziție prune Stanley, un sortiment de prune renumit în întreaga lume pentru proprietățile sale nutritive și pentru gustul inconfundabil.

Fruit Agro – experimentează plăcerea gustului proaspăt, zi de zi!

Distribuie articolul: