Alegerea grădiniței potrivite pentru copii este principala dilemă a multor părinți în zilele noastre. Nici nu e de mirare, dat fiind faptul că anume la grădiniță copiii au parte de primele interacțiuni cu necunoscuții, pe care în puțin timp îi vor cataloga drept prieteni.

În familie, copilul primește principalul lucru – dragoste, atenție, prima experiență de comunicare, face primii pași în ceea ce privește adaptarea. Cu toate acestea, acest lucru nu este suficient pentru dezvoltarea deplină. Principalul avantaj al unei grădinițe este comunicarea. La o grădiniță privată copiii se adaptează la condițiile sociale, își dezvoltă capacitățile, învață să se exprime liber și frumos, toate astea într-un mediu prielnic și adaptat nevoilor specifice vârstelor. Fără comunicare, copilului îi va fi mai dificil să se adapteze la maturitate. O grădiniță privată bună, cu un program de dezvoltare bine gândit și condiții de viață bine organizate, este exact ceea de ce are nevoie copilul tău.

Iată câteva avantaje de care pot avea parte copiii la o grădiniță privată în Chișinău.

În comparație cu o grădiniță de stat, grădinițele private au numeroase avantaje. Printre acestea, se numără:

1. Limbă străină de predare – toate grădinițele de stat au predare în limba română, în schimb cele private îl integrează pe cel mic în cunoașterea unei alte limbi. Acest lucru reprezintă un mare avantaj de care se va putea bucura pe termen lung, întrucât cunoașterea unei limbi străine de la grădiniță îl va ajuta să învețe și să înțeleagă mult mai repede o altă cultură;

2. Grupe mai mici – grădinițele private pun preț pe fiecare copil, motiv pentru care grupele sunt formate din maxim 10-12 copii în majoritatea cazurilor;

3. Posibilitatea unui program prelungit – părinții care lucrează până seara pot să îl lase pe cel mic la o grădiniță privată, întrucât programul poate fi personalizat în funcție de cerințele părinților. Totuși, este important de menționat faptul că, de cele mai multe ori, programul nu poate depăși ora 19:30;

4. Atitudine atentă față de fiecare copil – prin jocuri bine organizate și activități educative. Grădinița modernă oferă unui copil o serie de cunoștințe valoroase, care sunt atât de necesare mai ales în primii ani de viață: dezvoltarea fizică, cultura comunicării, politețea, capacitatea de a negocia, cunoștințe despre lumea din jur, cunoștințe în domeniul logicii și matematicii, cunoașterea literelor, recunoașterea sunetelor, primii pași în alfabetizare, abilitatea de a asculta și percepe informații, muzică și pictură etc., oportunitatea de a-și dezvolta abilitățile creative.

5. Designul modern al unei grădinițe afectează nu numai prețul serviciilor, ci și calitatea acestora. Grădinițele private au mai multe avantaje competitive care le fac să iasă în evidență. Printre acestea se numără atenția individuală, decorul grădiniței private este diferit de decorul grădiniței de stat, mobilier modern și sigur, materiale hipoalergenice pentru decorare.

6. Calitatea alimentelor este mai bună – dieta joacă un rol critic în dezvoltarea copiilor, deoarece aceștia sunt în dezvoltare și creștere activă. Într-o grădiniță privată, cel mai probabil, se ține cont nu numai de principiile nutriționale recomandate de medici, ci și de preferințele personale ale copiilor.

7. Metode și program de instruire – în grădinițele private, se folosesc adesea tehnici progresive, se folosesc noi tendințe pentru dezvoltarea și asimilarea informațiilor. Adesea se pune accent pe limbi străine, iar copiii nu sunt copleșiți de prea multe informații.

8. Siguranță – încredințarea îngrijirii copilului unor străini este întotdeauna îngrijorătoare și implică anumite riscuri. În grădinițele private, problema securității este luată în serios, în plus, spațiul nu este supraaglomerat, iar atenția educatorilor este suficientă pentru a ține evidența fiecărui copil.

O grădiniță din Chișinău, care are posibilitatea să ofere copiilor toate aceste beneficii, este Star Kids. Aceasta este o grădiniță privată cu prețuri accesibile, unde micuții sunt pregătiți pentru școală în baza unui program de învățământ complex, ce include: jocuri interactive, de instruire, sport și recreere. Programul cuprinde cele mai noi tehnici din domeniul pedagogiei și psihologiei, inclusiv cursuri de dezvoltare intelectuală, creativă și activități sportive.

 

Distribuie articolul: