Bebelușii intră în această lume cu un sistem senzorial complet, iar simțurile lor se dezvoltă la câteva săptămâni după concepție. Ei zâmbesc, plâng, fac pipi, te ascultă și pot să le placă sau să nu ceea ce mănânci.

Bebelușul începe să-și exploreze limba încă din pântec.

Primele mișcări ale bebelușului aflat în burtică sunt involuntare și abia în jurul săptămânii 16 devin mișcări conștiente. Bebelușul se poate mișca de 50 de ori sau chiar mai mult în fiecare oră. Acesta este modul în care el își explorează căsuța caldă și umedă.

Specialiștii spun că bebelușul poate linge placenta, iar acest lucru este la fel de normal ca mișcarea mâinilor sau a picioarelor.

Este posibil ca femeile însărcinate să fi auzit asta de o mie de ori până acum acest lucru: ceea ce mănânci în timpul celor 9 luni de sarcină poate avea un efect substanțial asupra sănătății copilului tău.

Cercetătorii susțin că, dacă viitoarea mămică urmează o dietă diversă, copilul poate fi mai puțin pretențios în ceea ce privește mâncarea. Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că bebelușul îi poate transmite mamei, încă din uter, dacă îi place sau nu ceea ce ea mănâncă.

Cu o nouă descoperire în știință, viitorii părinți au o șansă și mai mare de a înțelege ce le place sau ce nu le place copiilor lor. Cercetările recente au arătat că bebelușii din pântece au grimase atunci când mămicile lor au mâncat varză, dar au zâmbit când acestea au mâncat morcovi.

Studiul a examinat 100 de bebeluși din uter ale viitoarelor mămici cu vârste cuprinse între 18 și 40 de ani, care aveau între 32 și 36 săptămâni de sarcină. Bebelușii a căror mămici au consumat morcovi păreau să zâmbească, în timp ce bebelușii a căror mame au mâncat la varză s-au încruntat și au făcut grimase.

Nadja Reissland, co-autor al studiului și șef al Laboratorului de Cercetare Fetală și Neonatală de la Universitatea Durham, a declarat: „Suntem primii care am putut să arătăm, într-o scanare cu ultrasunete, expresiile faciale în legătură cu hrana pe care mămica o consumă.”

Distribuie articolul: