„Era o adolescentă când își privea cu multă admirație profesorul. Mai târziu însă, după terminarea liceului, s-au întâlnit și au rămas împreună ba chiar au și întemeiat o familie”, scrie cu admirație presa de peste Prut. Este povestea basarabencei Ianna Novac, cunoscută de publicul din România și Republica Moldova datorită numeroaselor cover-uri pop-clasic.

Recent, Ianna împreună cu familia sa a apărut la emisiunea „Vorbeşte lumea”, difuzată la postul Pro TV. Cei doi prezentatori, Adela Popescu și Cove au provocat cuplul fericit să-și amintească cum s-a înfiripat relația lor de dragoste acum 15 ani în urmă.

Moldoveanca povestește că totul a început pe când era în clasa a XII-a la Liceul de muzică „Dinu Lupatti” din București. Soțul ei, Octavian Dobrotă venise să active în calitate de profesor de muzică. Ea zice că a venit într-un moment extrem de important în viața ei, deoarece tocmai atunci voia să se lase de muzică în favoarea teatrului. Și, asta pentru că pe vremea ceea cânta doar muzică ușoară și nu-și dorea neapărat să dezvolte canto clasic. Chiar de la prima oră de canto, Octavian a remarcat talentul Iannei și a încurajat-o să urmeze această cale, nicidecum să nu renunțe. El afirma că unii trebuie să studieze ani de zile ca să obțină ceea ce Ianna avea deja de la natură. Fără îndoială, Ianna era într-adevăr talentată.

Spre finele anului de studii cei doi și-au dat prima întâlnire romantică. Lucrurile prinsese contur încă de câteva luni și astfel, între cei doi s-a înfiripat o frumoasă poveste de dragoste. Ambii fiind romantici și având în comun – Muzica, cea care i-a unit şi le-a marcat destinul.

La momentul actual, cuplul îndrăgostit afirmă că relația lor s-a transformat în ceva și mai frumos. Aceasta se datorează faptului că au grijă unul de altul, sunt conștienți că viața nu e mereu roz, în timp pot vedea și lucruri negative, dar care împreună le pot transforma în lucruri frumoase. De asemenea, cei doi încearcă să petreacă cât mai mult timp împreună, chiar dacă sunt aglomerați, ei evadează din rutina zilnică și se bucură unul de altul.